Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

«Ας αποφανθεί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους»

Σαφής και ξεκάθαρος ήταν ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1,(*) σήμερα το πρωί, για το πού έχει κολλήσει η υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ: ο φάκελος της ΑΕΚ είναι ελλιπής, λείπει η έγκριση της προμελέτης υπογειοποίησης. Για μια ακόμα φορά ακούστηκε καθαρά η θέση του Δήμου σε μια τηλεοπτική εκπομπή και μάλιστα σε αντιπαράθεση με την «άλλη» πλευρά, η οποία προσπαθούσε να εκμαιεύσει την… καλή θέληση του Δήμου για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.
Ο Άρης Βασιλόπουλος είχε μάλιστα και μια πρόταση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο: ας αποφανθεί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
για το αν η απάντηση του Δήμου σχετικά με τα υψόμετρα είναι σύννομη ή όχι. Με αυτό τον τρόπο και οι υπηρεσίες του Δήμου θα είναι καλυμμένες και η πλευρά της ΑΕΚ θα έχει μια απάντηση που δεν θα επιδέχεται αντιρρήσεις.
Αυτό που φάνηκε στη σημερινή αντιπαράθεση του δήμαρχου με τον project manager του έργου είναι ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προχωρήσει το έργο παρά με τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας. Και όσο και αν ο κ. Ανδριόπουλος προσπάθησε να παρουσιάσει το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή ότι κωλυσιεργούν και ότι εφευρίσκουν κωλύματα, έγινε φανερό ότι κακώς στοχοποιείται ο Δήμος, αφού δεν εξαρτάται από αυτόν η υπόθεση του έργου. Μάλιστα ο Δήμαρχος έδειξε καθαρά τον πραγματικό υπαίτιο της καθυστέρησης: η Περιφέρεια παρότι έχει παραλάβει την προμελέτη της υπογειοποίησης, δεν έχει προχωρήσει στην έγκρισή της μέσα από τα συλλογικά της όργανα.
Αυτά για το ζήτημα του έργου, γιατί η επικαιρότητα της υπόθεσης είναι άλλη. Είναι η ιδιότυπη ομηρία της πόλης από παρακρατικές ομάδες που με φασιστικές πρακτικές απειλούν, τραμπουκίζουν και προσπαθούν να εμποδίσουν τη λειτουργία του Δήμου. Και αυτό καταγγέλθηκε για πρώτη φορά σε τηλεοπτική εκπομπή τόσο καθαρά, παρά την πολυήμερη δράση αυτής της ομάδας. Είναι τόσο προφανής η παράνομη δραστηριότητα αυτών των τραμπούκων, ώστε και ο εκπρόσωπος του έργου αναγκάστηκε να την καταδικάσει. Είναι η πρώτη φορά που η πλευρά της ΑΕΚ παίρνει τέτοια θέση, αφού μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει πάρει θέση, αλλά μιλά για συκοφαντίες και ψευδείς καταγγελίες του Δήμου.
Το ζήτημα της δημοκρατίας έθεσε ως προϋπόθεση και ο Άρης Βασιλόπουλος για να προχωρήσει οποιαδήποτε συζήτηση με την πλευρά της ΑΕΚ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι ο Δήμος, αλλά η ΑΕΚ που πρέπει να επιδείξει καλή θέληση και διάθεση συνεργασίας, κάτι που μέχρι σήμερα αρνείται πεισματικά.

Και ένα σχόλιο για τη διαδικασία της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης: η πλάστιγγα έγερνε μονόπλευρα προς την πλευρά της ΑΕΚ, που εκτός από τον καλεσμένο στο στούντιο, διέθετε έναν ακόμα φιλοξενούμενο εκτός στούντιο, αλλά και έναν δημοσιογράφο που εμφανιζόταν να θέτει ερωτήματα μόνο στην πλευρά του Δήμου.

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Πρόεδρος ΔΕ Νέας Χαλκηδόνας 

(*) Ολόκληρη η αντιπαράθεση: