Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

"...στη Φιλαδέλφεια οι πορείες τελειώσανε. Δεν θα ξαναπερπατήσετε εδώ !!!"

Ξεκίνησα να πάω στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο Πνευματικό Κέντρο της Ν. Φιλαδέλφειας. Δυστυχώς δεν κατόρθωσα να προσεγγίσω το χώρο. Οι γνωστοί-άγνωστοι βρίσκονταν απ'έξω, η πόρτα του Κέντρου είχε σπάσει και λίγοι ΔΙΑδες επέβλεπαν το χώρο, προκαλώντας αίσθημα ανασφάλειας σε όσους κατευθύνονταν προς το χώρο. Για άλλη μια φορά ένοιωσα πολιορκημένος στην ίδια μου την πόλη. Στην πόλη που γεννήθηκα και ζω για 56 χρόνια. Στην πόλη που αποφάσισα να δραστηριοποιούμαι τα τελευταία χρόνια. 
Ας δώσει όποιος θέλει, όποια ερμηνεία θέλει και όποιο πρόσημο επιθυμεί σε αυτή
την δράση των ανεξέλεγκτων και έξαλλων διαμαρτυρόμενων (κατά ποιου;). Εμένα η μόνη εικόνα που μου ήρθε στο νου ήταν από τη γνωστή ταινία Ζ του Γαβρά, όταν οι "διαδηλωτές" φώναζαν εναντίον της συγκέντρωσης της ΕΔΑ.
Δεν κάνω καμιά αντι-ιστορική σύγκριση. Αλλά, όπως και τότε κινδύνευαν και κάποιοι πέθαναν από την βία κάποιων "θερμόαιμων", έτσι και τώρα κινδυνεύουν άνθρωποι από τη βία και τις πέτρες των σημερινών "θερμόαιμων". Δεν με ενδιαφέρει πώς αυτοπροσδιορίζονται αυτοί - αν κινδυνεύει κόσμος από τη δράση τους, αν εμποδίζεται η διεξαγωγή μιας πολιτικής εκδήλωσης της Αριστεράς, αν δεν με αφήνουν να κυκλοφορώ ελεύθερα στην πόλη μου και να μπορώ να συμμετάσχω σε όποια δημόσια εκδήλωση θέλω, τότε αυτόματα κατατάσσονται στην πιο μαύρη πλευρά της ιστορίας αυτού του τόπου.

Υ.Γ. 1: Η ΠΑΕ ΑΕΚ είδε τίποτα από τις φωτογραφιες και τις ειδήσεις που ανέβηκαν στο διαδίκτυο; Θα βγάλει καμιά καταδικαστική ανακοίνωση; Αν όχι είναι συνυπεύθυνη για ότι συμβαίνει.
Υ.Γ. 2: Έχω υπάρξει δεκάδες φορές διαδηλωτής έξω από δημόσια κτίρια και έχω αντιμετωπίσει την... αβρότητα των δυνάμεων καταστολής. Η Αστυνομία τι ακριβώς ρόλο παίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια; Δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν αντιλαμβάνεται καμιά αξιόποινη πράξη; Ποιους ακριβώς προστατεύει; Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουμε μάθει να έχει γίνει ούτε μια προσαγωγή. Είναι ικανοποιημένη η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας των αλητών από τη δράση των οργάνων της; Είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση από τη μετατροπή μιας αριστερης γειτονιάς σε άνδρο μιας ομάδας τραμπούκων; Τόση ξεδιάντροπη ξεφτίλα; Ούτε μια καταδικαστική ανακοίνωση; 

Ένας ανώνυμος (για ευνόητους λόγους) αιρετός