Κυριακή 30 Απριλίου 2017

"Καθίστε καλά", είπε ο θείος Αλέκος

"Τι άλλο θέλετε τρυφεροί μελισαυγιτες; Το γήπεδο το εγκρίναμε όπως το παράγγειλε το αφεντικό. Τα μύρια από την Περιφέρεια τα διαθέτουμε για να γίνει. Τους δρόμους τους κάνουμε υπόγειους για να περπατάτε απο πάνω. Το Δήμο που ήθελε να κρατήσει τη νομιμότητα τον κάναμε ξου. Καθίστε τώρα φρόνιμα, να κάνουμε τη δουλειά μας ήσυχα και ωραία. Μην το παρατραβάτε από τώρα. Έχετε καιρό μπροστά σας. Ακούστε και μένα που έχουν δει πολλά τα μάτια μου".


για τη μεταφορά: Η σφήνα.

"να τι έκανε η ΑΕΚ τα μέτρα που της παραχώρησε ο Δήμος"

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Είναι αυτό δημοσιογραφία;

Υπάρχει στην πόλη μας κάποιος κύριος που παριστάνει τον δημοσιογράφο. Δείτε τελευταία δείγματα της «δουλειάς» του: τα άκρα παίρνουν το πάνω χέρι στην πόλη με τη διχαστική πολιτική Βασιλόπουλου, τα δυο πρόσωπα του Άρη Βασιλόπουλου κ.λπ. Με ποια στοιχεία γράφονται τα συγκεκριμένα άρθρα; Με την επιλεκτική παράθεση θέσεων και ανακοινώσεων, την αποσιώπηση γεγονότων και εσχάτως με τη ρουφιανιά. Ναι, όπως το διαβάσατε. Ο «δημοσιογράφος» ψάχνει να ανακαλύψει μέσα από το facebook ποιοι ανήκουν σε συλλογικότητες της πόλης και δημοσιοποιεί ονόματα.

Καταδικάζει τις νέες επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς στη Ν. Φιλαδέλφεια η Ν.Ε. Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Αριστερά πάντοτε είχε και έχει σταθερό μέτωπο απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, που στην ουσία επιβουλεύονται τη δημοκρατία»

nf1.jpg

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζει απερίφραστα τις νέες επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς φερόμενων οπαδών στην Ν. Φιλαδέλφεια, ενάντια σε όποιον σε ατομικό η συλλογικό επίπεδο επιθυμεί να εχει μια διαφορετική άποψη και στη συγκεκριμένη περίπτωση σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η Αριστερά πάντοτε είχε και έχει σταθερό μέτωπο απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, που στην ουσία επιβουλεύονται τη δημοκρατία.
Όσοι προσπαθούν, με πρόσχημα το γήπεδο της ΑΕΚ, για το οποίο έχουν αρθεί τα όποια εμπόδια στην κατασκευή του, να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού, θα μας βρουν απέναντί τους.  

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Σοβαρά επεισόδια σε πολιτική εκδήλωση στο Δήμο μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίθεση από 50 φερόμενους ως οπαδούς της ΑΕΚ δέχτηκε εκδήλωση της πολιτικής οργάνωσης ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πραγματοποιήθηκε χθες 27 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν πέτρες, τούβλα, κομμάτια από σπασμένες πλάκες πεζοδρομίου, τα οποία εκσφενδόνισαν κατά των συγκεντρωμένων και προκάλεσαν ζημιές στην είσοδο του κτιρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την πολιορκία αυτής της ομάδας,

Γήπεδο στα Νέα Φιλαδέλφεια ._

Πως είδε η μια συμπολίτισσα και αναγνώστρια μας τα χτεσινά επεισόδια μαζί με εύλογες απορίες , σκέψεις και διαπιστώσεις  
Χθες το βράδυ, ανησυχώντας και προσπαθώντας να διεκδικήσω νόμιμα και ειρηνικά το δικαίωμα μου να εκφράζω την άποψη μου ως πολίτης για τα θέματα της Πόλης μου (γιατί αρνούμαι να είμαι μόνο ενας κουμπαράς που πληρώνει, επιμένω να βλέπω και την ανταπόδοση, διαφορετικά να το κλείσουμε το μαγαζί), παρατηρούσα επι ωρα έναν συνάνθρωπο μας, φερόμενο ως οπαδό της ΑΕΚ.
Τον έβλεπα για τουλάχιστον δέκατη φορά στην Νεα Φιλαδέλφεια να ωρύεται, να απειλεί

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος  Ν. Φιλαδέλφειας -Ν. Χαλκηδόνας στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης  και προαγωγής  της υγείας, σε συνεργασία με την  Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θα φιλοξενήσει την μονάδα κινητού μαστογράφου στην Πόλη μας. Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ


    Η πόλη της Ν. Φιλαδέλφειας βρίσκεται σε καθεστώς «πολιτικού περιορισμού», όπου τραμπούκοι, ως δήθεν φίλαθλοι, αναλαμβάνουν ρόλο καταστολής.
Συγκεκριμένη ομάδα «οπαδών» με το πρόσχημα της προώθησης του γηπέδου της ΑΕΚ τρομοκρατεί, απειλεί, επιτίθεται με πέτρες και καδρόνια μέσα στην πόλη,
Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη εκδήλωση – συζήτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θέμα : «ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

"...στη Φιλαδέλφεια οι πορείες τελειώσανε. Δεν θα ξαναπερπατήσετε εδώ !!!"

Ξεκίνησα να πάω στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο Πνευματικό Κέντρο της Ν. Φιλαδέλφειας. Δυστυχώς δεν κατόρθωσα να προσεγγίσω το χώρο. Οι γνωστοί-άγνωστοι βρίσκονταν απ'έξω, η πόρτα του Κέντρου είχε σπάσει και λίγοι ΔΙΑδες επέβλεπαν το χώρο, προκαλώντας αίσθημα ανασφάλειας σε όσους κατευθύνονταν προς το χώρο. Για άλλη μια φορά ένοιωσα πολιορκημένος στην ίδια μου την πόλη. Στην πόλη που γεννήθηκα και ζω για 56 χρόνια. Στην πόλη που αποφάσισα να δραστηριοποιούμαι τα τελευταία χρόνια. 
Ας δώσει όποιος θέλει, όποια ερμηνεία θέλει και όποιο πρόσημο επιθυμεί σε αυτή
την δράση των ανεξέλεγκτων και έξαλλων διαμαρτυρόμενων (κατά ποιου;). Εμένα η μόνη εικόνα που μου ήρθε στο νου ήταν από τη γνωστή ταινία Ζ του Γαβρά, όταν οι "διαδηλωτές" φώναζαν εναντίον της συγκέντρωσης της ΕΔΑ.

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Επίθεση χουλιγκάνων σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Φιλαδέλφειας

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών

Φιλαδέλφεια, ένταση στο Πνευματικό Κέντρο

Ομάδα 40-50 φερόμενων οπαδών της ΑΕΚ δημιούργησαν ένταση έξω από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Φιλαδέλφειας, όπου διεξήχθη εκδήλωση-συζήτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θέμα «Ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δημόσιους χώρους ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα».
Οι γνωστοί άγνωστοι που έδρασαν με προκάλυμμα την ΑΕΚ, δημιούργησαν λεκτικό επεισόδιο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- έσπασαν την πόρτα του Κέντρου, όμως δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τον χώρο της εκδήλωσης (η οποία πραγματοποιήθηκε απρόσκοπτα). Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και μία διμοιρία των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο για να εκτονωθεί η κατάσταση. 
Δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής, για λόγους προφανείς, δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τον χώρο.
Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, η αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τα άτομα αυτά από τον χώρο έξω από το Πνευματικό Κέντρο, προκειμένου ο κόσμος να απομακρυνθεί με ασφάλεια. 
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, για λόγους σωματικής ασφάλειας, προσπάθησαν να αποχωρήσουν από το Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιώντας πορεία προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό. Η πορεία συνοδευόταν από αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με παρευρισκόμενους, 300 μέτρα από το Πνευματικό Κέντρο, η πορεία δέχθηκε επίθεση με πέτρες, ενώ -όπως περιέγραψαν μάρτυρες- οι χουλιγκάνοι έβριζαν όσους συμμετείχαν στην πορεία. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε διάφορα σημεία της πόλης είναι ακροβολισμένες ομάδες χουλιγκάνων.

Ανησυχία εν όψει Πρωτομαγιάς

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Διάψευση ψευδών δημοσιευμάτων που στοχοποιούν για ακόμη μια φορά το Δήμο


Μια ακόμη άθλια προβοκάτσια επιχείρησαν να στήσουν χθες το απόγευμα οπαδικά μέσα εναντίον του Δημάρχου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς και η δήθεν άρνηση του Δημάρχου να δοθεί δωρεάν χώρος όπως προβλέπεται από την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην ερασιτεχνική ΑΕΚ.


Βεβαίως, ως δια μαγείας ύστερα από μια ώρα, το θέμα – που ποτέ δεν είχε προκύψει φυσικά – είχε λυθεί. Ουδείς όμως φρόντισε να αποκαταστήσει την αλήθεια ή έστω να μπει στον κόπο να επικοινωνήσει με την πλευρά του Δήμου για να επιβεβαιώσει την ορθότητα της «είδησης». Προφανώς οι σκοπιμότητες είναι υπεράνω της αλήθειας.

Η ΑΙΣΧΡΗ ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ Νο 10152

Ως πότε θα βαφτίζουν το κρέας ψάρι άπλα με μοναδικό σκοπό να κάνουν αισχρή διαπόμπευση του Βασιλόπουλου για να δίνουν τροφή για σχόλια μίσους στους αναγνώστες τους και για να διατηρούν ένα κλίμα πολεμικό; 
Οι κάτοικοι της Ν.Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας ξέρουμε τι γίνεται και ποια είναι αλήθεια. Περπατάμε στις γειτονιές μας, μιλάμε μεταξύ μας. Γνωρίζουμε ότι πολλά τμήματα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, βολλευ, ξιφασκία, πινγκ-πονγκ, σκάκι φιλοξενούνται σε δημοτικές εγκαταστάσεις. Ξέρουμε οτι ομάδες της ερασιτεχνικής έχουν φιλοξενηθεί σε δημοτικά γήπεδα για να δώσουν επίσημους αγώνες. Ξέρουμε οτι μόνο ο Βασιλόπουλος και η δημοτική του παράταξη έχουν βάλει ζήτημα για την στέγαση των τμημάτων της ερασιτεχνικής που δεν προβλέπεται η ένταξη τους στην "Αγιά Σοφιά".  Ολοι οι υπόλοιποι που ενδιαφέρεστε τόσο πολυ για την οικογένεια της ΑΕΚ ούτε μια λέξη .
Και για την αποκατάσταση της αλήθειας:

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ένα νέο βιβλίο για την τοπική ιστορία

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε:
Κυκλοφορεί από το Κέντρο Ιστορίας Νέας Φιλαδέλφειας

Το βιβλίο του Κώστα Π. Παντελόγλου Πλατεία Πατριάρχου, η καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας θέτει την αφετηρία του στο κέντρο της πόλης. Επικεντρώνεται στους ανθρώπους και χρησιμοποιεί την καρδιά της πόλης ως όχημα για να διατρέξει όχι τους δρόμους, αλλά την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Νέας Φιλαδέλφειας σε παλαιότερες δεκαετίες. Η πλατεία Πατριάρχου ήταν (και είναι) η καρδιά της: ένας χώρος με μικτές δημόσιες και ιδιωτικές χρήσεις, ο χώρος που κατεξοχήν συγκροτείται η δημόσια σφαίρα· το κέντρο της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής μας.
Έγραφε κάποτε ο αρχιτέκτονας-πολεοδόμος

Περί Γαρυφάλλων...

Τα όμορφα γαρύφαλλα της María Española στο facebook, μου θύμισαν τα ευωδιαστά γαρύφαλλα της μάνας μου, που έφυγε τραγικά και πολύ πρόωρα. Την μυρωδιά των γαρυφάλλων της δεν την ξαναβρήκα. Και δεν την ψάχνω πια.

Σε δεύτερη σκέψη, θυμήθηκα ότι σήμερα κλείνουν 43 χρόνια από την Επανάσταση Των Γαρυφάλλων στην Πορτογαλία. 

Βασανισμένη χερσόνησος η Ιβηρική. Μάτωνε για πολλές δεκαετίες στον 20ο αιώνα Δεν ήξερα πολλά για την σύγχρονη ιστορία της Πορτογαλίας και τη δικτατορία που την βασάνισε για 48 ολόκληρα χρόνια. Μέχρι που στην πρώτη μου επίσκεψη στη Λισσαβώνα, το 1998, 24 χρόνια μετά την Επανάσταση των Γαρυφάλλων, είδα σε κεντρικό τοίχο της πόλης το σύνθημα Mata Salazar, με μεγάλα μαύρα γράμματα, να προκαλεί και να ανακαλεί την μνήμη. Ψάχνοντα

Πεταλά αποκατάσταση και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου

Οδός Πέταλά ,  ένας δρόμος στον οποίο βρίσκονται το Λύκειο , ο Βρεφονηπιακός Σταθμός , το Γυμνάσιο Νέας Χαλκηδόνας και τα εμπορικά της γειτονιάς . Ένας δρόμος με λεωφορειακή γραμμή .Ένας δρόμος όμως, χωρίς στη πραγματικοτητα πεζοδρόμιο. Σε κάθε σχόλασμα ανακατεμένα στο οδόστρωμα παιδιά λεωφορεία και αυτοκίνητα . Σήμερα επιτέλους δίνεται μια λύση . Ξεκίνησε η εργολαβία για την αποκατάσταση και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου της Πέταλά . 
Κάτι αλλάζει σ αυτή τη πόλη...  


Η (AN) ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Απόσπασμά από την Έκθεση Ομάδας Ειδικών Επιστημόνων(*) για το Στάδιο ΑΕΚ Νέας Φιλαδέλφειας

 Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ 

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας και διαχείρισης πλήθους των σταδίων, και ειδικότερα των ποδοσφαιρικών σταδίων, το μέγεθος και η χωρητικότητα ενός τέτοιου χώρου καθορίζεται από ένα πλήθος παραμέτρων.


Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΦΕΡΟΥΣΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Σε σχέση με το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας, ειδικότερα, σημειώνεται ότι δεν είναι το

Ούτε ένας κάτοικος του Δήμου ανάμεσα στους μηνυτές

Με διαδικασίες εξπρές κινούνται οι δικαστικές αρχές στο θέμα των μηνύσεων που έχουν υποβληθεί κατά του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου και της Δ/ντριας ΤεχνικώνΥπηρεσιών, επειδή δεν υπέγραφαν την παράνομη απαίτηση της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε.
Η παράνομη απαίτηση αφορούσε την έγκριση του Δήμου σε τροποποίηση των υψομέτρων των δημόσιων δρόμων  μπροστά από το γήπεδο, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε άδεια ή

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΖΗ ΠΕΜΠΤΗ 27/4

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ


Τους τελευταίους μήνες η Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκεται κάτω από ένα ιδιότυπο καθεστώς τρομοκρατίας από ομάδα οπαδών που χρησιμοποιούν το όνομα και τα σύμβολα της ΑΕΚ απέναντι σε όποιον τολμά να αρθρώσει έναν  διαφορετικό λόγο σχετικά με τα επιχειρηματικά συμφέροντα Μελισσανίδη και της Ανώνυμης Εταιρείας της ΠΑΕ ΑΕΚ, ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ.
Όλα εντάσσονται σε μια ιστορία που ξεκινά το 2014 με μια σειρά νομοθετικές παρεμβάσεις και φωτογραφικές διατάξεις στο Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας προκειμένου να προχωρήσει το επιχειρηματικό σχέδιο Μελισσανίδη.
Η ιστορία συνεχίζεται σήμερα. Τις ίδιες μέρες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  ερχόταν σε νέα συμφωνία με ΕΕ-ΔΝΤ για τα νέα μέτρα-σφαγή για το λαό, προχωρούσε σε φωτογραφική τροπολογία  διευκόλυνσης των επιχειρηματικών σχεδίων της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ.

Ρότσιλντ εναντίον νεοφασισμού στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών

Ο νεοφιλελεύθερος πρώην τραπεζίτης των Ρότσιλντ, Εμανουέλ Μακρόν, θα αντιμετωπίσει τη νεοφασίστρια Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών σε μια αναμέτρηση που σηματοδοτεί τον de facto θάνατο της πέμπτης γαλλικής δημοκρατίας.
Το σύστημα που συνόδευσε την Γαλλία, από τα χρόνια της εκρηκτικής

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Δημοπρατήθηκε το 3ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας

Δημοπρατήθηκε από τις ΚΤΥΠ το 3ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας με έκπτωση 58%, και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2019. Μαζί με την ανέγερση του 1ου Δημοτικού (Σπαθάρη) λύνονται χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης που βασάνιζαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για χρόνια.

Ο σύλλογος Φιλαδέλφεια για το αμαρτωλό ντουέτο της πόλης μας

Παραδοσιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
«Η ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ»
Ν. Φιλαδέλφεια 23 Απριλίου 2017.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια απάντηση με αφορμή τα κατ’ επανάληψη ειρωνικά δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας.
Γιατί είναι κακό να είσαι Γιαγιά;
Γιατί είναι κακό να προσφέρουμε στη κοινωνία ακόμη και σαν γιαγιάδες;

Στη κορυφή ο Χαλκηδονικός

Ο Χαλκηδονικός νίκησε τον Γαλαξία εκτός έδρας με σκορ 7-2 και ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Τα γκολ για την ομάδα μας πέτυχαν οι Κ. Μάρκος (3), Π. Παππάς (2), Ε. Τσιάμης και Α. Παππάς.
Στις επόμενες αγωνιστικές εκτός έδρας με  ΑΕ ΙΛΙΟΥ και τελευταία εντός έδρας με ΔΙΑΓΟΡΑ ΑΙΓΑΛΕΩ 

Tι είναι και τι θέλει ο Παρατηρητής


Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Ν. Χαλκηδόνα. Ένα νέο "περιθωριακό" ιστολόγιο, έπεσε σαν βότσαλο στα λιμνάζοντα νερά της τοπικής ενημέρωσης. Αποκαλύπτουμε σήμερα τις προθέσεις μας σε μορφή συνέντευξης που πήραμε από τον εαυτό μας:

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

κύριε ketsetzoglou ...

Ο Εφιάλτης ήταν αρχαίος Έλληνας, γιος του Ευρυδήμου. Όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος παρουσιάστηκε στον Ξέρξη και του υπέδειξε

Η χούντα που γνωρίσαμε στην Ελλάδα ήταν δεξιά

Ήμουν μικρό παιδί όταν στην γειτονιά μας πηγαινοέρχονταν στρατιωτικά φορτηγά (ρέο) με ένοπλους. Στρατιωτικός νόμος, απαγόρευση κυκλοφορίας, πυροβολισμοί κάπου μακριά και πολύς στρατός. Σε πολλά γειτονικά σπίτια ανησυχία για τα παιδιά τους που ήταν φοιτητές και δεν είχαν νέα τους.
Χούντα. Μια λέξη που στα παιδικά αυτιά μας ακουγόταν περίεργη. Κι όμως ήταν η ζωή μας για μερικά χρόνια. Αυτή η χούντα καλούσε τους γονείς μας

Η Ν. Φιλαδέλφεια, μια φωτογραφική τροπολογία και η Περιφέρεια Αττικής ως… Πόντιος Πιλάτος

Τις μέρες του Πάσχα είπε να τιμήσει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και ως νέος πότιος Πιλάτος να… νίψει τας χείρας της για ό,τι συμβαίνει στην Ν. Φιλαδέλφεια. Κι όχι μόνο δεν είπε κουβέντα για ό,τι αφορά τις αρμοδιότητές της (η υπογειοποίηση του δρόμου μπροστά από το γήπεδο της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ είναι έργο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία έχει παραλάβει και την σχετική μελέτη), ούτε όσον για τις προθέσεις της (θα δώσει τελικά 20+20 εκ. ευρώ στο σχέδιο της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ;), ούτε για τη φωτογραφική τροπολογία που

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

«Μια χούντα μας χρειάζεται»…


ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 

Η ιστορική άγνοια αποτελεί λίπασμα για την πολιτική αφασία. Ο φασισμός γίνεται «ελκυστικός» έτσι: Πατώντας πάντα στο έδαφος της αφασίας και της άγνοιας.

Το κράτος μας με τους θύλακες της αέναης και μηδέποτε συντελούμενης «αποχουντοποίησης», συμπεριλαμβανομένης μερίδας της «τέταρτης εξουσίας» που υπηρετεί τον βούρκο, έχει κάθε λόγο να καλλιεργεί την αφασία και την άγνοια, ώστε έτσι να κρατά πάντα ζεστό τον κόρφο που επωάζει τα «φίδια» του.

ΑΛΣΟΣ ξεκίνησε το ξεχορτάριασμα

Η αντιπυρική περίοδος πλησιάζει στην αρχή της . Επίσημη έναρξη ορίζεται η 1η Μαΐου. Στα πλαίσια προστασίας του Άλσους μας ο Δήμος , για πρώτη φορά με δικά του μέσα , με την υπηρεσία πράσινου , ξεκίνησε το ξεχορτάριασμα για να είναι έγκαιρα έτοιμος .
Με τη ευκαιρία ας σταθούμε λίγο στα λογια του Συντονιστή Τοπικών Δράσεων του WWF Ελλάς Ηλίας Τζηρίτη

Δωρεάν φορολογικές δηλώσεις από το Δήμο

Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής του, προσφέρει δωρεάν λογιστικές υπηρεσίες για τη σύνταξη και ηλεκτρονική κατάθεση φορολογικών δηλώσεων σε συμπολίτες  μας που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση.

Πρωτομαγιά 2017 στη Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα


Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

AC Milan - China, σημειώσατε 2

Μετά από 31 γεμάτα χρόνια, ο Μπερλουσκόνι πούλησε σε γκρουπ Κινέζων επενδυτών την AC Milan αντί 740.000.000€, με το χρέος της ομάδας να μην επιβαρύνει τον Καβαλιέρε. Συνολικά δηλαδή, πρόκειται για μία οικονομική δραστηριότητα ύψους περίπου ενός δις ευρώ. Με καπιταλιστικούς όρους, ο Μπερλουσκόνι, πλήρως απαξιωμένος και ξεπερασμένος, είναι ξανά κερδισμένος.
Του Αλέξανδρου Μαραγκάκη

Ομόφωνη απαίτηση του Δ.Σ. για την διαγραφή τμήματος του Άλσους από το χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ Α.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ομόφωνη απαίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την διαγραφή τμήματος του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας από το χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ Α.Ε.

Μια εκκρεμότητα που χρονολογείται από το 1930 αλλά απόκτησε ιδιαίτερη σημασία λόγω του ειδικού καθεστώτος που έχει επιβληθεί στα δημόσια ακίνητα, εντοπίσθηκε με την σύνταξη της διαχειριστικής μελέτης του Άλσους από τον Δήμο. Παρότι το σύνολο του Άλσους έχει παραχωρηθεί  στο Δήμο εν μέρει κατά κυριότητα και εν μέρει κατά χρήση με αποφάσεις του Υπ. Γεωργίας

"Βασιλόπουλος: μερίδα του τοπικού τύπου έχει υιοθετηθεί από το επίδοξο αφεντικό της πόλης"


(αναδημοσίευση από τη προσωπική σελίδα του Α.Βασιλόπουλου στο facebook)
Φαντάζομαι είναι τιμή για μερίδα του τοπικού τύπου να έχει υιοθετηθεί από το επίδοξο αφεντικό της πόλης ώστε να προβάλει καθημερινά άρθρα που στρέφονται εναντίον της δημοτικής αρχής επί παντός πλέον επιστητού. Είναι οι ίδιοι που εδώ και 3 χρόνια δεν έχουν βρει ούτε μία φωτογραφία, ούτε ένα βίντεο από όσα έχουν συμβεί στην πόλη και έχουν γίνει θέμα σε όλη τη χώρα.
Είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια αξιοποιούσαν υποψίες σκανδάλων

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

κάποιοι ενοχλούνται από το "περιθωριακό" μας blog

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί κάποιοι από τον τοπικό μας τύπο ενοχλούνται τόσο με την ύπαρξη και τις αναρτήσεις στο "περιθωριακό" μας blog.
Ο καθένας νομίζουμε μπορεί να σχολιάζει τα τεκταινόμενα στην πόλη. Κάποιοι μπορεί να βρίσκουν φολκλόρ τα κιτρινόμαυρα συνθήματα κ.λπ. 

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

O κίτρινος Τύπος

Δημοσίευσε ο Παρατηρητής σχόλιο για την κίτρινη (λόγω οπαδικού χρώματος) πόλη που στήνεται με σχέδιο. Ο τίτλος μας θύμισε τον κίτρινο (λόγω ειδίκευσης) τύπο. Δείτε τον ορισμό:
«Κατά το λεξικό American Heritage, ο Κίτρινος Τύπος αναφέρεται στη μορφή δημοσιογραφίας που εκμεταλλεύεται, διαστρεβλώνει ή υπερβάλλει κάποια είδηση για να προσελκύσει αναγνώστες δημιουργώνταςεντυπώσεις. Απευθύνεται συχνά με φτηνούς συναισθηματισμούς αποφεύγοντας…τη λογική των αναγνωστών. Παρουσιάζει ειδήσεις, με ελάχιστη ή καθόλου έρευνα, σε εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα

Η κίτρινη πόλη

η φωτογραφία είναι  από το http://www.ethnos.gr/
Όσοι ακόμα αμφιβάλουν ας δουν κι αυτή την εικόνα. Οι "οπαδοί" ήρθαν για να μείνουν. Θα γιουχάρουν όσους νομίζουν εχθρούς τους στις εθνικές γιορτές, θα ψήνουν αρνιά όπου θεωρούν ότι τους ανήκει ο τόπος, θα κρεμάνε τα πανό τους με τα δήθεν αρχαιοπρεπή τους σύμβολα, θα επεκτείνουν την κατάληψη των χώρων εξορίζοντας αυτούς που βρίσκονταν εκεί.

Το μήνυμα είναι σαφές: κουμάντο στην πόλη κάνει ο κιτρινόμαυρος στρατός.

Ιστορίες καθημερινής τρέλας «στα Φιλαδέλφεια»

Ιστορία  1η  (από αναγνώστη μας)
Μια μέρα μετά την Κυριακή του Πάσχα και μετά από μια δυνατή μπόρα είχα την ιδέα να κάνω μια βόλτα στην πόλη και να απολαύσω τις μυρωδιές της, αυτές τις όμορφες μυρωδιές μετά από μια δυνατή βροχή ξέρετε…
Περνώντας από την οδό Βρυούλων και στρίβοντας προς την οδό Ν. Τρυπιά βλέπω ένα παρτέρι, ένα απ τα πολλά εκεί στον πεζόδρομο της εκκλησίας Κοιτάζοντάς το καλύτερα διέκρινα να

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

«Ώδινεν όρος και έτεκεν μύν»!

του Δημήτρη Αργυράκη 

Έντονες και βασανιστικές υπήρξαν οι ωδίνες στο ιδεολογικοπολιτικό σώμα της ‘‘κυβέρνησης της αριστεράς’’ κατά τη διάρκεια της δίχρονης διαδρομής της, στη διακηρυγμένη πρόθεσή της να κυοφορήσει με τη δέουσα προσοχή και να δώσει σάρκα και οστά στη σπορά των αναγκών και των προσδοκιών του χειμαζόμενου λαού αυτού του τόπου, με σαφή και κατηγορηματικό στόχο την αποτροπή της διαχρονικά συνήθους κλωνοποίησης, η οποία αναπαράγει τους ίδιους

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Ερώτηση στη Βουλή , βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιορκία της πόλης μας

 Αθήνα, 12 Απριλίου 2017
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ. Υπουργούς:
Εσωτερικών ,Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Συνέχιση της παρεμπόδισης της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Εδώ και περίπου δυο μήνες ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καθώς και οι δημότες του βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας ή πολιορκίας. Έπειτα από την

Αυτή η αντιπολίτευση θα μας τρελάνει





Η Γαϊτανά, που έχει να πατήσει μήνες στο Δήμο και στην περιοχή, εμφανίσθηκε στη συνάντηση με τον Ανδριόπουλο.








Ο Γεωργαμλής, που... διαπρέπει στα δημοτικά συμβούλια με τις ολιγόλογες τοποθετήσεις του, βρέθηκε στο προεδρείο πλάι στον Ανδριόπουλο να διευθύνει (;) τη συζήτηση με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Αποκλειστικό: Ψηφίστηκε η (ν)τροπολογία για τα γήπεδα, αλλά το τοπίο παραμένει θολό.


Με τις ψήφους όλων των εκπροσώπων των κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ, χρυσή αυγή, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΠΟΤΑΜΙ) εκτός του ΚΚΕ, πέρασε η ντροπολογία που εξαιρεί τα γήπεδα των μεγάλων ομάδων από την νόμιμη διαδικασία που ακολουθείται για όλα τα υπόλοιπα ιδιωτικά και δημόσια έργα και κτίρια.
Οι πατέρες και οι μητέρες του έθνους, αναγνώρισαν σχεδόν ομόθυμα ότι όλη η Ελλάδα προσκυνάει σώβρακα και
φανέλες και συνεπώς καλύτερα με τους οπαδούς παρά εναντίον τους. Παραδέχτηκαν ακόμη, ότι

Λαϊκή Συνέλευση Φιλαδέλφειας: ο Λαός της Φιλαδέλφειας Δεν Τρομοκρατείται και Δεν Φιμώνεται.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και ένα περίπου μήνα στην πόλη μας έχει εισβάλει ο οπαδικός στρατός των επιχειρηματικών συμφερόντων της ΠΑΕ ΑΕΚ, συνεπικουρούμενος από ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία και από κοινού κατέλαβαν το κέντρο της πόλης, βανδάλισαν το χώρο του Δημαρχείου, το χώρο της Λαϊκής μας Συνέλευσης και του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου «Στρούγκα», επιτέθηκαν και κακοποίησαν δημοτικούς συμβούλους και πολίτες και συνεχίζουν να απειλούν, να επιτίθενται και να τρομοκρατούν όποιον τολμήσει να εκφέρει διαφορετικές απόψεις από τις δικές τους.
Αφορμή για όλα αυτά ήταν η άρνηση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να γνωμοδοτήσει σχετικά με την υψομετρική μελέτη του ιδιωτικού ποδοσφαιρικού γηπέδου που προτίθεται να ανεγείρει στην πόλη η εταιρία «Δικέφαλος ΑΕ».

Πάλι μπερδεύτηκαν τα οπαδικά ΜΜΕ

Στο αγαπημένο σπορ "πάμε όλοι μαζί να μουτζώσουμε το Βασιλόπουλο" - το οποίο έχει γίνει μια καθημερινή συνήθεια για τα οπαδικά ΜΜΕ- οι κακοήθειες είναι διαρκείς.

Όπως η παρακάτω ανάρτηση με το γλαφυρό τίτλο και τα χαριτωμένα σχόλια που τη συνοδεύουν, η οποία ενημερώνει τους οπαδούς ότι η ανακοίνωση του Δήμου για την (ν)τροπολογία Μελισσανίδη (με κλικ εδώ), που γράφει ότι "αφαιρείται μια βασική αρμοδιότητα της Τοπικής αλλά και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης." είναι αναντίστοιχη με τον ισχυρισμό του Δήμου ότι ο ρόλος του στην συγκεκριμένη διαδικασία ήταν γνωμοδοτικός. 



Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Δυο μέτρα και δυο σταθμά

Περίεργα αντανακλαστικά έχουν οι δυνάμεις καταστολής στην πόλη μας. Σε άλλες περιπτώσεις επεμβαίνουν τάχιστα και χειρουργικά και σε άλλες δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει.
Τα γεγονότα που θα παραθέσω τα γνωρίζουν αρκετοί που κατοικούν στο κέντρο της πόλης.
Ομάδες θερμόαιμων οπαδών εφορμούν σε δημόσια κτίρια και βανδαλίζουν. Εγκαθίστανται σε χώρους όπου δρουν συλλογικότητες και προκαλούν, ή τραμπουκίζουν. Οι εξορμήσεις τους

Αλλοιωμένες Ειδήσεις ...

Υπήρξαν διάφορα δημοσιεύματα ύστερα από την πρωινή εκπομπήpή του ANT1 σχετικά με τη διανομή ληγμένου κοτόπουλου στο Κοινωνικό Παντοπωλείου και μία διάψευση από την Κοινωφελή Επιχείρηση, η οποία αναφέρεται σε παραπληροφόρηση. 
Ο Παρατηρητής έκανε το ρεπορτάζ του, από το οποίο προκύπτει ότι η είδηση για ληγμένο κοτόπουλο απλά δεν ισχύει.Κυκλοφόρησε η εικόνα ενός κοτόπουλου με ετικέτα στην οποία αναγραφόταν ημερομηνία συσκευασίας 27/12/2016 και ημερομηνία λήξης 01/01/2017. Αλλά όπως προκύπτει από το έγγραφο της Κοινωφελούς Επιχείρησης με ΑΠ 533/29-12-2016, τα νωπά κοτόπουλα που δεν μοιράστηκαν στους ωφελούμενους του Κοινωνικού

Με νέα τροπολογία επιχειρούν να συνεχίσουν το ειδικό καθεστώς για το γήπεδο της ΑΕΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Κατέρρευσαν οι ισχυρισμοί ότι παρανομεί ο Δήμος


 Με τροπολογία που είχε προαναγγελθεί από την πλευρά των μάνατζερ της Δικέφαλος Α.Ε., επιχειρείται η υπέρβαση της νόμιμης διαδικασίας που ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις δημόσιων, κοινωφελών ή ιδιωτικών έργων. Συνεχίζεται έτσι το ειδικό καθεστώς που εγκαινιάσθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση με το ειδικό άρθρο για το γήπεδο στο Ρυθμιστικό.

Αφιέρωμα: ιδιόκτητα γήπεδα με «ευγενική» χορηγία του κράτους

αναδημοσίευση από το πριν        γράφουν: Μάκης Γεωργιάδης - Κυριάκος Νασόπουλος


Το ποδόσφαιρο αποτελεί εκτός από μια αδιαμφισβήτητη διαταξική, διαφυλετική και διαπολιτισμική «θρησκεία», ένα ακόμη πεδίο πλουραλισμού και καπιταλιστικής κερδοφορίας. Για την ακρίβεια, ειδικότερα σε ότι αφορά το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είναι ίσως η χαρακτηριστικότερη περίπτωση

Άνθρακες ο θησαυρός της περίφημης ενημέρωσης της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ στην αντιπολίτευση


Η περιβόητη ενημέρωση της αντιπολίτευσης από τον manager του έργου κ. Δημήτρη Ανδριόπουλο περιορίστηκε στα εξής :  
  •  Αυριο (σημερα ) θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση η νομοθετική ρύθμιση η οποία πρόκειται να ανοίξει τον δρόμο για την ανέγερση του γηπέδου της «Αγια-Σοφιάς
  •  Η άδεια για το γήπεδο θα εκδοθεί τον Ιούνιο
  •  Θα ακολουθήσουν οι εκσκαφές και ο διαγωνισμός για την εταιρία που θα αναλάβει το έργο
  •  Στο νέο γήπεδο δεν θα υπάρχουν εμπορικά καταστήματα
  •  Θα έρθει στο Περισσό η γραμμή 4 του Μετρό 
-ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ –

ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ :
  •  Μας μεταφέρθηκε :Σε ερώτηση για την υπογειοποιηση οι παρευρισκόμενοι

Για ποιον νομοθετούν η κυβέρνηση και η Βουλή;


Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Τις ίδιες μέρες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφωνούσε στο Eurogroup της Μάλτας τα μέτρα-σφαγή για μείωση συντάξεων, μείωση αφορολόγητου, διάλυση κάθε κοινωνικής πρόνοιας, ξεπουλήματος και κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων, προκειμένου να «κλείσει η β΄ αξιολόγηση».
Τις ίδιες μέρες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε εφαρμογή του 3ου Μνημονίου που ψήφισε μαζί με όλα τα μνημονιακά