Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

τι διεκδικεί ο Δήμος ...

Για την μερική αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την κατασκευή του γηπέδου ο Δήμος κατέθεσε υπόμνημα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη , με το οποίο  διεκδικεί κατ’ ελάχιστον:

  1. Κατασκευή χώρων στάθμευσης συνολικής δυναμικότητας 3000 θέσεων από δημόσιο φορέα ή από τον φορέα  κατασκευής του γηπέδου. Τρεις υπόγειοι χώροι μπορούν να κατασκευασθούν σε θέσεις που έχουν εντοπισθεί εντός του Δήμου ενώ συμπληρωματικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και χώροι όμορων Δήμων ενδεικτικά κοντά στους σταθμούς ΗΣΑΠ ώστε να χρησιμοποιούνται καθημερινά.
  2. Δημόσια χρηματοδότηση για την μετεγκατάσταση του ΣΜΑ, του αμαξοστασίου και των υπηρεσιών καθαριότητας και ειδικές θεσμικές ρυθμίσεις εφόσον απαιτηθούν. (π.χ. με ειδικό άρθρο νόμου όπως το 42).)
  3. Εναρμόνιση με την ήδη εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου και κατάργηση του ανώφελου και επιζήμιου έργου της υπογειοποίησης. Τοπικό κυκλοφοριακό σχέδιο για την ρύθμιση της κυκλοφορίας τις ημέρες των αγώνων. 
    από την κυκλοφοριακή μελέτη της Δικέφαλος ΑΕ : " δημιουργούνται 2 κυκλικοί κόμβοι κίνησης των οχημάτων στη πλατεία Ε. Βενιζέλου και στη Δεκελείας και Φωκών " 
  4. Υλοποίηση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της γραμμής 4 του Μετρό
  5. Κατάργηση της πρόβλεψης ότι μπορεί να παραχωρηθεί ως και το 5% της επιφάνειας του Άλσους για αθλητικές εγκαταστάσεις του άρθρου 43 του ν. 4277/2014.
  6. Κατάργηση των αναφορών στα άρθρα 14, παρ. 4 και 19, παρ.8 καθώς και στο παράρτημα VII, βάση των οποίων η διαχείριση του Άλσους περνάει σε «Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων Αττικής».
  7. Παραχώρηση της κυριότητας ολόκληρου του Άλσους στο Δήμο, όπως έχει ζητηθεί με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
    συγκριτικό σχέδιο κατοικιών , παλιού γηπέδου και νέου 
  8. Μείωση του ύψους του γηπέδου και τροποποίηση των όψεων ώστε να μειωθεί η δυσαρμονία και η αλλοίωση του παρακείμενου πολεοδομικού ιστού.
  9. Αντιστάθμιση των 6 στρεμμάτων του Άλσους με ανάπλαση χώρου πρασίνου (περιοχή πέταλο Νησίδας) με αθλητικές εγκαταστάσεις
  10. Στέγαση τμημάτων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στο υπό ανέγερση γήπεδο, ώστε να εκπληρώνει την πρόβλεψη της παραχώρησης όπως χάντμπολ, βόλεϊ, αθλήματα στίβου, πυγμαχία, ξιφασκία, σκάκι.
  11. Μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και των φαινομένων θερμικής νησίδας του γηπέδου
  12. Μέτρα για την πυροπροστασία του Άλσους και της περιοχής.