Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Καταδικάζουμε το κλίμα βίας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 

 «Τις τελευταίες εβδομάδες ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας βρίσκεται υπό μία άτυπη πολιορκία ομάδας ατόμων φερομένων ως οπαδών της ΑΕΚ, τα οποία με αφορμή την υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ βανδαλίζουν δημοτικά κτίρια και αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους, απειλούν αιρετούς και πολίτες, φτάνοντας στο σημείο να χτυπήσουν τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου. Τέτοιες πρακτικές είναι ξένες προς το λαϊκό κίνημα, δεν εκφράζουν τη συλλογική δράση, την τοπική κοινωνία που με την ψήφο της εξέλεξε την παρούσα δημοτική
αρχή ούτε όμως και τον λαό της ΑΕΚ, αλλά εξυπηρετούν αλλότρια επιχειρηματικά συμφέροντα.
Δεν είναι πρώτη φορά που δημιουργούνται τέτοια έκτροπα. Ήδη από το 2014, στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει ενεργοποιηθεί ένας μηχανισμός μερίδας των οπαδών της ΑΕΚ, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ με κάλυψη από την ΠΑΕ-ΑΕΚ και με ευθύνη οπαδικών ΜΜΕ και οχι μόνο, με σκοπό ν' ασκηθεί τρομοκρατία στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως, η δημοτική αρχή που έχει εκλεγεί από το λαό της περιοχής, με συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο προσπαθεί να υλοποιήσει με συνέπεια, αλλά και κάθε συλλογικότητα πολιτών και μεμονωμένος πολίτης έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους, χωρίς να φιμώνονται, χωρίς να αισθάνονται φόβο, πολύ περισσότερο να εκφοβίζονται με σκοπό την αποσιώπηση της άποψής τους.
Η συνθήκη που προσπαθεί να επιβληθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν είναι ξένη προς τη συνολικότερη κατάσταση της χώρας μας. Τρόμος, ακύρωση κάθε δημοκρατικής συλλογικής απόφασης, εγκατάλειψη οποιουδήποτε αιτήματος συνδέεται με τη διατήρηση και διαφύλαξη του κοινωνικού χαρακτήρα κάθε δημόσιου χώρου, παράδοση κάθε κοινωνικής περιουσίας στα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα.

Καταδικάζουμε το κλίμα βίας και τρομοκρατίας εναντίον αιρετών και πολιτών και καλούμε όλα τα θεσμικά όργανα της πολιτείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να αποκατασταθούν οι συνθήκες ομαλότητας στην πόλη. ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: