Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Σχολιάζοντας τον τοπικό μας τύπο

Ο τοπικός τύπος δεν είδε, και άκουσε ελάχιστα, από αυτά που έγιναν στους δρόμους τη πόλης την 25η Μαρτίου. Εκ των υστέρων εμφανίστηκαν κάποια σοβαροφανή κείμενα παρέμβασης σε δυο τοπικά ηλεκτρονικά μέσα τα οποία αξίζουν την προσοχή μας:

«Με bullying (και) μπροστά στους δημότες… δουλειά δεν γίνεται!».
Δηλαδή αν το bullying γινόταν χωρίς να το πάρουν χαμπάρι οι δημότες δεν έτρεχε τίποτα…
«Δυστυχώς τη ‘στενή διαμαρτυρία’, το bullyinf προς τους ανθρώπους του Δήμου, το έχουν δει εκατοντάδες φιλήσυχοι οικογενειάρχες κάτοικοι της πόλης μας!».
Κοινώς: είστε βλάκες, σας κατάλαβαν.
«τους κάνει ‘ήρωες και θύματα’ ταυτόχρονα, τους δίνει επιχειρήματα για να ‘χτυπούν’ επικοινωνιακά και πολιτικά το project της ‘Αγιας Σοφιάς’».
Μη τους βρίζετε και τους τραμπουκίζετε γιατί τους δυναμώνετε. Φιλικές συμβουλές προς τους «ειρηνικούς διαδηλωτές».
Αυτό ονομάζεται δημοσιογραφική κάλυψη της επικαιρότητας από ένα τοπικό «Μέσο Ενημέρωσης». Τόση αντικειμενικότητα πια ο… λειτουργός του τοπικού τύπου πώς την αντέχει;

«Για άλλη μια φορά λίγοι ακραίοι, που δεν έχουν συναίσθηση του εορτασμού της εθνικής επετείου, βρήκαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν επεισόδια και στιγμές έντασης και, φυσικά, να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, η πολιτική του οποίου στο θέμα του γηπέδου έχει διχάσει την πόλη, να εμφανιστεί ως θύμα».
Σε ελεύθερη μετάφραση, ο Δήμαρχος που «έχει διχάσει την πόλη» φέρει την ευθύνη των επεισοδίων και το παίζει θύμα.
«Η δημοτική Αρχή, αντί να απομονώσει τους ελάχιστους αυτούς ακραίους, κι αντί να συνεργαστεί, όπως έχει χρέος εκ της θέσεώς της, με την αστυνομία προκειμένου αυτοί που επιχείρησαν στο όνομα οποιουδήποτε σκοπού να αμαυρώσουν την εθνική επέτειο να προσαχθούν και να εξεταστεί εάν και εφόσον εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου, αντίθετα, άφησε να εξελιχθεί η πρόκληση των ακραίων, προκειμένου η ίδια να εμφανιστεί ως... θύμα».
Δεν είναι οι… ακραίοι (άραγε τι χρώματος;) που φταίνε, ούτε η αστυνομία που αν και παρούσα δεν επενέβη, ούτε προσήγαγε κανέναν, αλλά η δημοτική αρχή που… άφησε την πρόκληση να εξελιχθεί (ενώ θα μπορούσε π.χ. να αρχίσει να… συλλαμβάνει τους ακραίους).
«προφανώς είναι ομοϊδεάτες των φίλων του δημάρχου (Ρουβίκωνες και άλλες αναρχικές ‘συλλογικότητες’)» (αναφέρεται στους… ακραίους που δημιούργησαν επεισόδια την 25η Μαρτίου).
Καταπληκτική πολιτική ανάλυση: Ο δήμαρχος έβαλε τους φίλους του τους αναρχικούς να δημιουργήσουν επεισόδια εναντίον του και μετά να το παίξει θύμα».
Ο κορυφαίος αυτός δημοσιογράφος της πόλης μας, ο οποίος μάλιστα επαίρεται ότι είναι και μέλος δημοσιογραφικής ένωσης, θα πρέπει να προταθεί για Πούλιτζερ. Τέτοια εμβάθυνση στη δημοσιογραφική έρευνα, τέτοια εμβρίθεια επιχειρημάτων και να πηγαίνει χαμένη σε ένα τοπικό σάιτ;

Ένας ταπεινός αναγνώστης