Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

15 Μαΐου : Δηλώσεις εκπροσώπων της τέχνης και του πνεύματος

 ενόψει της ανοιχτής συγκέντρωσης του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας για την Δημοκρατία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15/5

Γιάννης Μηλιός, καθηγητής Ε. Μ. Πολυτεχνείου

Το θέμα της Νέας Φιλαδέλφεια μας αφορά όλους. Οι αποφάσεις δεν μπορεί να παίρνονται με βάση αδιαφανείς διαδικασίες, ιδιοτελή συμφέροντα και άδηλες πολιτικές σκοπιμότητες. Προέχει το συμφέρον των πολιτών και του Δήμου, που με διαφανείς και δημόσιες διαδικασίες υπερασπίζεται το περιβάλλον και τους πολεοδομικούς κανόνες. 
Στέκομαι στο πλευρό του δημάρχου, που υπερασπίζεται το Δήμο του και σέβεται τις αρχές με βάση τις οποίες εκλέχθηκε. 
Να στηρίξουμε όλοι την ανοιχτή συγκέντρωση της Δευτέρας 15-5-2017.

Εύα Κοταμανίδου, ηθοποιός

Οι πόλεις πρέπει να μπορούν να αναπνέουν ελεύθερα. Οι δημότες χρειάζονται Δήμους - κύτταρα ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας. Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι μια στρέβλωση αυτών των αρχών και γι αυτό τάσσομαι με το μέρος του Δήμου και των κατοίκων που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην έκφραση γνώμης και το δικαίωμά τους να έχουν λόγο για την πόλη τους

Ρέα Γαλανάκη, συγγραφέας

Με όλη μου την καρδιά συμπαραστέκομαι στους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, που αγωνίζονται για τη δημοκρατία και την ποιότητα ζωής στον, γνωστό σε μένα, δήμο τους. Οι δήμοι πρέπει να στηρίζονται  στη φωνή των δημοτών τους, αυτός είναι ο μόνος δρόμος για παραμεριστούν τα οργανωμένα
μεγάλα συμφέροντα. Καλή δύναμη, καλή επιτυχία!
  

Γιώργος Κουρουπός, συνθέτης

Θεωρώ αυτονόητο ότι τα περιβαλλοντικά και πολεοδομικά ζητήματα μιας πόλης δεν καθορίζονται από πολιτικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες, ερήμην της θέλησης της πλειοψηφίας των κατοίκων, όπως αυτή εκφράζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση -εκτός εάν συντρέχουν λόγοι υψηλού εθνικού συμφέροντος.
  
Κυριάκος Σφέτσας, συνθέτης

Ο φανατισμός διαφόρων «οπαδικών» ομάδων σε πάμπολλες περιπτώσεις προξενεί μεγάλο κακό στη συνοχή της πόλης. Οι πόλεις οφείλουν να είναι το καταφύγιο των ανθρώπων. Να είναι ένα μεγάλο σπίτι που φιλοξενεί και αναπτύσσει την αγάπη, την αλληλοβοήθεια, την παιδεία και τον πολιτισμό. Για αυτό πρέπει με κάθε μέσο να περιφρουρήσουμε αυτό το ανεκτίμητο αγαθό, που άλλωστε μας ανήκει, και δεν θα πρέπει να το θυσιάσουμε απέναντι σε επιβουλές και άνομα συμφέροντα.
                                                           
 Άρης Μαραγκόπουλος, συγγραφέας

Αυτό που συμβαίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια μας αφορά όλους. Διότι εκεί, με το πρόσχημα του γηπέδου, εδώ και πολύ καιρό, καταπατιέται κάθε θεσμός, κάθε αρχή και σε τελευταία ανάλυση, κάθε δικαίωμα του δημότη να αποφασίζει για το μέλλον του δήμου του. Αν ο τραμπουκισμός περάσει ως τακτική σε αυτόν τον δήμο θα επιτρέψει το ίδιο και αλλού. Η Νέα Φιλαδέλφεια μας αφορά όλους. Ας την υπερασπιστούμε!

Θάνος Μικρούτσικος, μουσικός

“Πρέπει όλοι οι συνειδητοποιημένοι πολίτες να κατανοήσουν ότι τα προβλήματα όπως αυτό που σήμερα αντιμετωπίζετε έχει τις ρίζες του στον τρόπο που το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε το 1979 επαγγελματικό. 
Τις μεγάλες ομάδες που έχουν εκατομμύρια φιλάθλους πήραν στα χέρια τους επιχειρηματίες που είχαν ως στόχο να μεγαλώσουν τις επιχειρήσεις τους και τα κέρδη τους εκμεταλλευόμενοι το ποδόσφαιρο. Η πολιτεία και τα ΜΜΕ υπακούουν διαχρονικά στα κελεύσματά τους. 
Το μόνο που μένει στους συνειδητούς πολίτες είναι να αντιστέκονται. Και μπορεί όταν παλεύεις να χάσεις. Αν όμως δεν αγωνιστείς είσαι από τα πριν χαμένος."

Μάνθος Γαΐτης, ζωγράφος και δάσκαλος
Η πόλη που έγινε γνωστή για τον προσφυγικό της χαρακτήρα, η πόλη που αγκάλιασε τον διπλό χαρακτήρα της πρωτομαγιάς, η πόλη που ανθοφόρησε την Τρίτη δεκαετία του 20 αιώνα από την δημιουργικότητα των Μικρασιατών, η πόλη που γέννησε την ΑΕΚ της καρδιάς μας, κινδυνεύει να γίνει κλωβός για τους πολίτες της από μία δράκα φανατικών, που το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι ο αθλητισμός κ ο πολιτισμός. Σε αυτή την πρόκληση απαντάμε δημοκρατικά, συσπειρωμενοι στη Δημοτική αρχή, αλλά κ στο ιδεώδες της ελεύθερης βούλησης. Η ΑΕΚ για μας είναι η μνήμη και η συνέχεια μιας χαμένης πατρίδας είναι το σπέρμα για την αναγέννηση του Μικρασιατικού πολιτισμού και όχι το άντρο εκκολαψης ανεγκεφαλων φασιστοειδων.

Αφροδίτη Μάνου, τραγουδίστρια

''Δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου, στους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, στον αγώνα τους για την προστασία της Δημοκρατίας, την ελεύθερη έκφραση της γνώμης, την ποιότητα στην καθημερινή ζωή στην πόλη τους. Αγαθά που κερδίζονται μέσα από τον πολιτισμό, την αισθητική την φροντίδα για τον άνθρωπο, καταπολεμώντας την τρομοκρατία, τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό που καλλιεργείται από κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα . Αυτές τις αρχές, είναι καθήκον όλων μας να προστατεύουμε, πάντα και παντού.


Παναγιώτης Κουνάδης, συγγραφέας

Ένας άνθρωπος σαν κιεμένα που ήταν πάντα κατά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και υπερ του ερασιτεχνικού. ήδη απο τη δεκαετία του 1950, δεν μπορεί παρά να είναι εναντίον όλων αυτών που έχουν μετατρέψει το ποδοσφαιρο σε εγκληματικές συμμορίες.