Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Επικίνδυνη παραπληροφόρηση για τους κατοίκους της οδού Ζαΐμη

Η παραπληροφόρηση έχει και τα όριά της! Έτσι ξεκινάει την απάντηση του στα σχόλια τοπικής ιστοσελίδας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θ. Μανωλεδάκης. Εμείς θα συμπληρώναμε ότι η κακοήθεια επίσης και η εμπάθεια απέναντι στη δημοτική αρχή οδηγεί σε επικίνδυνη – για τους πολίτες - παραπληροφόρηση. Ο συντάκτης, σε ένα κείμενο που μπερδεύει όλα τα θέματα, γήπεδο, ειρήνη, δημοκρατία (ειδικά οι δύο τελευταίες, αδιάφορες για το συντάκτη…) και αντιπλημμυρικά. Χωρίς ποτέ να έχει κάνει ένα ρεπορτάζ για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα της πόλης, τις αρμοδιότητες, το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους, χωρίς να έχει ενδιαφερθεί για το τι έχει συμβεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την εποχή των μνημονίων, προσπαθεί να μηδενίσει το έργο που έχει γίνει (Εάν ο Δήμος μας έδειχνε το ίδιο πάθος και ενέργεια που οι εκλεγμένοι του δείχνουν για  εκδηλώσεις περί… «Δημοκρατίας, Ειρήνης, Γηπέδου κλπ»…) με φτηνιάρικο τρόπο.
Φτάνει πλέον ο λαϊκισμός και η υποκρισία. Ας μάθουμε να βλέπουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

Δημοσιεύουμε την απάντηση που μας έστειλε ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ  Θοδωρής Μανωλεδάκης σχετικά με το δημοσίευμα

Διαβάζοντας σήμερα το πρωί, ως συνήθως, τον τοπικό τύπο το ενδιαφέρον μου απέσπασε το άρθρο συγκεκριμένης ιστοσελίδας σχετικά με τα προβλήματα στην οδό Ζαΐμη.

Στο άρθρο αυτό, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο συντάκτης πήρε φόρα και κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ότι ασχολείται με φιέστες και το πως θα παρεμποδίσει την ανέγερση της "Αγιά Σοφιάς" χωρίς να δίνει σημασία στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Δήμου και συγκεκριμένα οι κάτοικοι της περιοχής της οδού Ζαΐμη. Δυστυχώς βέβαια γι’ αυτόν, για άλλη μία φορά παραποίησε την πραγματικότητα αφού αυτή δεν συμφωνεί μαζί του.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή για να δούμε πως έχει η αλήθεια και αν ο Δήμος και οι υπηρεσίες του δήθεν αδιαφόρησαν τουλάχιστον για το πρόβλημα της συγκεκριμένης περιοχής.
Πρώτον να πληροφορήσουμε τους πολίτες (όπως θα έπρεπε να κάνει και ο συντάκτης του άρθρου σύμφωνα με τους κανόνες της Δημοσιογραφίας) ότι τα μεγάλης σημασίας έργα όπως η διευθέτηση της κοίτης του Κηφισού (αλλά και του Ποδονίφτη) που ενδιαφέρουν πολλές περιοχές (Κηφισιά-Αχαρναί- ΝΦ-ΝΧ) είναι υπέρτοπικά έργα που δεν μπορούν να μελετηθούν και να κατασκευασθούν από τους ενδιαφερόμενους Δήμους αλλά αρμόδιοι είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφέρεια Αττικής.
Δεύτερον ο Δήμος μας από τις πρώτες μέρες μετά τα γεγονότα της νεροποντής του 2015 άρχισε να πιέζει τόσο το Υπουργείο όσο και την Περιφέρεια (μέσω επανειλημμένων έγγραφων και συναντήσεων) ώστε να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και διευθέτησης της κοίτης του ποταμού ώστε να μην παρουσιαστούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.
οδός Ζαΐμη 4/6/2017
Πράγματι τα έργα ξεκίνησαν σχετικά σύντομα, αν λάβουμε υπ όψη μας ότι τέτοιας κλίμακας έργα έχουν μεγάλη γραφειοκρατεία καθότι απαιτούν πολλές συνοδευτικές μελέτες (υδρογεωλογικές, περιβαλλοντολογικές, σκοπιμότητας κλπ) αλλά και τη σύμφωνη γνώμη πολλών συναρμόδιων φορέων. Ήδη όποιος διέρχεται από την οδό Λάμπρου Κατσώνη (ο δρόμος που διέρχεται παράλληλα στο ποτάμι και την Εθνική) βλέπει τα συνεργεία της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο να δουλεύουν συστηματικά. Απλώς οι εργασίες ξεκίνησαν από νότια (σύνορα Χαλκηδόνας-Αγ Αναργύρων) και θα προχωρούν βόρεια γιατί έτσι προβλέπει η μελέτη του έργου. Όπως δε μας διαβεβαίωσε η Δ/ντρια της αρμόδιας Δ/νσης της Περιφέρειας στην τελευταία συνάντηση που έγινε την περασμένη βδομάδα, το έργο εκεί προβλέπεται να ξεκινά μέσα στο 2017.
Το πόσο ανακριβές είναι το ρεπορτάζ περί δήθεν αδιαφορίας του Δήγμου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μόλις την προπερασμένη εβδομάδα υπήρξε συνάντηση του Δημάρχου με εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής της οδού Ζαΐμη, όπου και τους γνωστοποιήθηκαν όλες οι κινήσεις του Δήμου και το χρονοδιάγραμμα του έργου. Επιπλέον, σε ραντεβού του Δήμου την προηγούμενη εβδομάδα με το αρμόδιο τεχνικό τμήμα της Περιφέρειας Αττικής, προσεκλήθη και παρέστη εκπρόσωπος των κατοίκων προκειμένου οι κάτοικοι να έχουν ιδία εικόνα του σχεδιαζόμενου έργου και του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης.
Βεβαίως, όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα μπροστά στην φτηνή προσπάθεια να παρουσιαστεί ο Δήμος ανεπαρκής και αδιάφορος, ακόμα και όταν έχει ενεργήσει υπέρ του δέοντος άμεσα και σε θέματα μάλιστα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του. Τουλάχιστον, την επόμενη φορά ας φροντίσουν να έχουν καλύτερες πληροφορίες ώστε να μην εκτίθενται άσχημα, αν βέβαια αυτό σημαίνει κάτι γι’ αυτούς…

15/10/2015 στη Ζαΐμη