Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Πρόγραμμα Φιλοξενίας Παιδιών στην Κατασκήνωση

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνος για πρώτη φορά φέτος, στο πλαίσιο κοινωνικής Πολιτικής και της προσφοράς κοινωνικών παροχών υλοποιεί το πρόγραμμα Φιλοξενίας Παιδιών στην Κατασκήνωση SUMMER FUN για 66 παιδιά ηλικίας 6 – 14  χρονών κατοίκων του Δήμου.  Προβλέπονται 2 περίοδοι φιλοξενίας 15 (δεκαπέντε) ημερών η κάθε μία.
Η επιλογή των παιδιών θα πραγματοποιηθεί με μοριοδότηση - εισοδηματικά κριτήρια ως εξής:

Το καθήκον μας...

Zέστη, δυσωδία πολιτική και ηθική.

Καύσωνας και Μετανάστες...τι είναι πιο καυτό;
Το να είσαι στην Πατρίδα σου και να πρέπει να ζήσεις με την ζέστη για λίγες μέρες ή να πρέπει να φύγεις από την Πατρίδα σου για πάντα αφήνοντας πίσω το βιος σου, την οικογένειά σου, τους δικούς σου, την Ζωή σου ολάκερη;

Καύσωνας και σκουπίδια...
Αυτές τις μέρες, που δοκιμάζονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και που ακούγονται κακοήθεις φωνές από παντού τριγύρω μας, καθήκον μας είναι η σκέψη μας και η πράξη μας να είναι μαζί τους!

Το καθήκον μας...
Αυτές τις δύσκολες και καυτές μέρες, ας μην ξεχνάμε το καθήκον μας...
Αν μας ξεχωρίζει κάτι, είναι η αυταπάρνησή μας να σπάμε τα ιδιωτικά μας τείχη και να βοηθάμε τους λιγότερους δυνατούς.

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Κλιματιζόμενος Χώρος Φιλοξενίας λόγω καύσωνα

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω του Έκτακτου Δελτίου Πρόγνωσης της ΕΜΥ θα σημειωθούν
υψηλές θερμοκρασίες από τις 28/6/2017 έως και 2/7/2017.
Για αυτό το χρονικό διάστημα και κατά τις ώρες 07:00-20:00 θα παραμείνει ανοιχτός για
τους δημότες ο χώρος του ΚΑΠΗ Ν. Χαλκηδόνας, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 46.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ- ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια βιώνει τις συνέπειες ενός πρωτοφανούς    ιστορικά προσφυγικού δράματος, ως συνέπεια της ιμπεριαλιστικής πολιτικής και των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Ο λαός μας, παρά τη σοβαρή οικονομική κρίση και τη φτώχεια που μαστίζει τη χώρα μας, από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός στο δράμα του ξεριζωμού αυτών των ανθρώπων.  Ανέδειξε έτσι τις ξεχασμένες αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Ως απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων

Μήνυση κατά του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη,

αναδημοσίευση απο  www.eksegersi.gr

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 27-6-2017
 
Μηνυτήρια αναφορά κατά Σπίρτζη και υπηρεσιακών παραγόντων για το «γήπεδο Μελισσανίδη»

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ο Γεράσιμος Λιόντος (δημοσιογράφος της εφημερίδας «Κόντρα») και ο Πέτρος Γιώτης (εκδότης-διευθυντής της ίδιας εφημερίδας) κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, καθώς και των διοικούντων την εταιρία «Δικέφαλος 1924» Κατασκευαστική ΑΕ, για σωρεία αδικημάτων (απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, σε συνδυασμό με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, σε συνδυασμό με το άρθρο 1 Ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και ηθική αυτουργία σ’ αυτή κτλ.).
  
Η μηνυτήρια αναφορά ασκείται απ’ αφορμή την απόφαση έγκρισης

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα

Ένα μεγάλο γλέντι στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2017 στο κέντρο της πόλης μας, με αφορμή την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα! Ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος άναψε την φωτιά όπου κάηκαν τα μαγιάτικα στεφάνια, αφού προηγουμένως είχαν παρουσιάσει το δρώμενο του Κλήδονα οι κοπέλες της Νεανικής Θεατρικής Σκηνής "Ονειρωδοί" με την καθοδήγηση και την επιμέλεια της ηθοποιού Ωραιοζήλης Καραγιαννίδου. Η εξαιρετική παραδοσιακή ορχήστρα μάς ταξίδεψε στην παράδοση του τόπου μας με το Χορευτικό

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση



Η ΝΕ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ και
 η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ 
σας προσκαλούν στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνουν την
Τρίτη 27 Ιουνίου, στις 19:30
στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς 

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Η Ο.Μ. Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων του Δήμου μας για το δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή εργασία.
Καλούμε την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν όλα τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό προς όφελος των εργαζομένων.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ


Έχουν περάσει, σχεδόν, 35 χρόνια, από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα πρώτα έργα στον άνω ρου του Αχελώου (μεγάλα φράγματα, ταμιευτήρες, υδροηλεκτρικά έργα, σήραγγες εκτροπής κλπ.), που, όλα αυτά τα χρόνια, συνηθίσαμε να αποκαλούμε έργα της εκτροπής του Αχελώου, καθώς η συνδυασμένη λειτουργία τους είχε -και έχει- σαν σκοπό την υλοποίηση ενός παράλογου στόχου, αυτού της μεταφοράς των νερών του Αχελώου στο Θεσσαλικό κάμπο. Δεν είναι τυχαίο ότι, μετά από τόσες δεκαετίες, το έργο αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει λειτουργήσει, παρά τη διαρκή και ασφυκτική πολιτική πίεση -από τη μια, ως την άλλη άκρη του πολιτικού φάσματος- και παρά το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, που εκδηλώνεται συστηματικά.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του δήμου μας και σε όλους τους δήμους της χώρας για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Η αναμενόμενη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου οδηγεί στην απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και στην μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Είμαστε μαζί σας, σαν εργαζόμενοι απαιτώντας το δικαίωμα στη δουλειά,

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Οι χειρότερες εκτιμήσεις για την κατάληξη της υπόθεσης των παρατάσεων συμβάσεων εργασίας στην καθαριότητα των Δήμων επιβεβαιώθηκαν με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η απόφαση, παρότι αναγνωρίζει ότι εξυπηρετούνται πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κρίνει αντισυνταγματικές και παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων που όριζε η ρύθμιση Σκουρλέτη και υποδεικνύει την επιστροφή των δεδουλευμένων μισθών τους.

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Μουσικό Διάλλειμα


Στη διένεξη που έχει αρχίσει εδώ και πάνω από 3 χρόνια ανάμεσα στη Δύναμη Πολιτών και μια Α.Ε., είναι γνωστό ποιος υποστηρίζει το Δημόσιο Δίκαιο και ποιος τα Ιδιωτικά συμφέροντα.

Ας μην ξεχνάμε ότι η λέξη idiot στα αγγλικά προέρχεται από την ελληνική λέξη «ιδιώτης».

Μιας και πλησιάζει του ΑηΓιαννού, κλείνω μουσικά…στίχοι Μάνου Ελευθερίου, μουσική Δήμου Μούτση, πρώτη εκτέλεση από τον αξεπέραστο Δημήτρη Μητροπάνο…

Αφιερωμένο στους ιδιώτες…εν γένει!

Ανάβουνε φωτιές στις γειτονιές
του Αη-Γιάννη αχ πόσα ξέρεις και μου λες
αχ πόσα τέτοια ξέρεις και μου λες
που 'χουν πεθάνει





Ο Περιπτεράς 

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗΣ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ...

ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΗΜΑΤΟΥ (ΟΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΟΝΗ ΣΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΟΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ)

αναδημοσίευση απο  aekwatch.gr

Άλλη μια πράξη της φαρσοκωμωδίας «νέο γήπεδο Α.Ε.Κ.» παίχτηκε την δομάδα που μας πέρασε. Βέβαια για να είμαστε σωστοί το project του νέου γηπέδου είναι είτε φαρσοκωμωδία, είτε δράμα αναλόγως της οπτικής και των διαθέσεων του θεατή. Για τους περισσότερους πάντως η όλη υπόθεση είναι πολύ μπερδεμένη∙ κυρίως γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν πως ο Μελισσανίδης με την δύναμη που έχει (και αφού έχει το δίκιο με το μέρος του) ΔΕΝ έχει ξεκινήσει ακόμα το γήπεδο. Όσα ψελλίζουν οι κανάγιες του ΔΕΝ πείθουν κανέναν παρά μόνον αυτούς που νομίζουν ότι ο «Διοικητικός Ηγέτης» είναι «η μόνη λύση»∙ αυτούς τελικά που ΔΕΝ έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους και τις δυνάμεις του και γι’ αυτό ψευτοζούν με τα ψίχουλα που οι ισχυροί αφήνουν να πέσουν από το τραπέζι. Γι’ αυτούς η ίδια τους η ύπαρξη είναι «κατά παραχώρηση», συνεπώς την οφείλουν στον εκάστοτε ισχυρό.
Η έγκριση της υψομετρικής.
Ξεκινώντας από την δημοσίευση της «Έγκρισης της υψομετρικής μελέτης των δύο αδιάνοικτων πεζόδρομων του Ο.Τ. 295…» προκύπτουν κάποιες σημαντικές πληροφορίες όπως:

Επιθετική ανακοίνωση της Δικέφαλος ΑΕ

αναδημοσίευση από www.politisfx.gr

Με ανακοίνωσή της η Δικέφαλος ΑΕ απαντά στο δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, χωρίς ωστόσο να αντικρούει το βασικό ισχυρισμό του Δήμου ότι δικαιώνεται από την έγκριση των υψομέτρων.

Αφού η Δικέφαλος μιλά για «θράσος» και κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ότι «ψεύδεται ασύστολα» αναφέρεται σε «παράνομες εγκαταστάσεις» και «καταπατημένες (;) εκτάσεις του Άλσους», αφήνοντας απειλητικές αιχμές για τις «υποχρεώσεις» του Δήμου. Δεν απαντά ωστόσο σε κανένα από τα ερωτήματα που έθεσε η ανακοίνωση του Δήμου.

Δικαίωση για το Δήμο η έγκριση των υψομέτρων του γηπέδου από το ΥΜΕ

                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Η δημοσιοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΥΜΕ) για την έγκριση υψομετρικής μελέτης της Δικέφαλος ΑΕ (ΑΔΑ: Ω17Υ465ΧΘΞ-67Χ), που αφορά μόνο τους δύο αδιάνοικτους πεζοδρόμους και όχι την τροποποίηση των υψομέτρων του δρόμου που σχεδιάζεται να ταπεινωθεί, δικαιώνει απόλυτα τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος και τις ενέργειες των Τεχνικών Υπηρεσιών του,

Έναρξη θερινού CAMP 2017 την Τετάρτη 21 Ιουνίου

Το θερινό πρόγραμμα ημερήσιας αθλητικής και δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ξεκινά την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, με καθυστέρηση δύο ημερών, για την οποία ζητάμε την κατανόηση των ωφελουμένων.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος, που είναι οι διπλάσιοι φέτος, λόγω του πραγματικά πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος που μας ώθησε στο να αυξήσουμε το δυναμικό στα δύο σχολικά συγκροτήματα που θα φιλοξενήσουν το

Κλήδονας 2017 στον Πεζόδρομο Σάρδεων

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και η Κοινωφελής Επιχείρηση του, διοργανώνει την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, στις 20:00 στον πεζόδρομο  Σάρδεων. Η αναβίωση του εθίμου  θα παρουσιαστεί από την Νεανική Θεατρική Σκηνή.


Θα ανάψουμε την φωτιά του Αϊ -Γιαννιού για να κάψουμε τα μαγιάτικα στεφάνια. Θα ακολουθήσει γλέντι με ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής και τα χορευτικά του Δήμου μας. Την επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει η ηθοποιός Ωραιοζήλη Καραγιαννίδου.

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Σε κατάληψη τα αμαξοστάσια των Δήμων





Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ξεκίνησαν οι τρίημερες καταλήψεις των αμαξοστασίων των δήμων σε όλη τη χώρα που εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με αφορμή την αρνητική απόφαση που έλαβε στις 16 Ιουνίου η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους. Στόχος των συνδικαλιστών και των εργαζόμενων στους δήμους είναι να μην βγει κανένα απορριμματοφόρο στους δρόμους και να μην γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων, τουλάχιστον έως και την Πέμπτη, οπότε έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία.

ΧΠΤ

Η συντομογραφία του σημερινού κειμένου είναι αυτό που γράφει ο σουβλατζής μας όταν παραγγέλνω σουβλάκια για τους μάγκες μου.
ΧΠΤ, δλδ Χοιρινό (γύρο) – Πατάτα – Τζατζίκι.
Αυτό μου ήρθε στο μυαλό όταν το περασμένο ΣΚ διάβασα διάφορα κείμενα για την πόλη μας που είχαν την λέξη «μύρισε» στο τίτλο τους.

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Αναβολή της σημερινής συναυλίας του Φεστιβάλ Αλληλεγγύης, Ειρήνης και Πολιτισμού

Η Σύγχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ και η ΕΡΤ  ενημερώνει το κοινό για την αναβολή της σημερινής συναυλίας στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αλληλεγγύης, Ειρήνης και Πολιτισμού η οποία θα πραγματοποιούνταν στην Λίμνη του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας διότι η πρόγνωση του καιρού είναι κακή με πρόβλεψη βροχής κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης της.

Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες δελτίο τύπου για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας. 

Μισά υψόμετρα πήραν από το ΥΠΟΜΕΔΙ

Όπως το λέγαμε !!!
Πριν από λίγη ωρα αναρτήθηκε στη Διαύγεια η περίφημη “έγκριση της υψομετρικής μελέτης” την οποία ανακοίνωσε προχθές η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ με τόση χαρά και ευγνωμοσύνη . Απαντήθηκε έτσι το χθεσινό μας ερώτημα (για ποια υψομετρική πανηγυρίζουν;) επιβεβαιώνοντας το λογικό μας συμπέρασμα (όπως και όλα τα προηγούμενα σε σχέση με το θέμα ).

Η έγκριση αφορά ΜΟΝΟ στην υψομετρική μελέτη των δυο αδιάνοικτων πεζόδρομων και όχι στο δρόμο που περνάει μπροστά από το γήπεδο . Γεγονός που σημαίνει :

·     Ότι η Δικέφαλος υποχρεώθηκε να ζητήσει την έγκριση αλλης υψομετρικής από αυτή που υπέβαλλε στο Δήμο
·     Ότι αν αυτό το είχε κάνει από την αρχή θα είχε γλυτώσει : 
ü   6 μήνες αργοπορία και πηγαινελα
ü  δεν θα χρωστούσε υποχρέωση στο Μαξίμου , στον Σπίρτζη και ολο το ΥΠΟΜΕΔΙ , τον Πάντζα , την Αυλωνίτου , τον Κακλαμάνη , το Λοβέρδο και τον κάθε πικραμένο
ü  δεν θα χρωστούσε υποχρέωση ούτε στο Δήμο γιατί ο Δήμος θα έπραττε την υποχρέωση που είχε με βάση το νόμο.
·    Δεν θα είχε στηθεί ολο αυτό το αποτρόπαιο σκηνικό με τους τραμπουκισμούς , βανδαλισμούς μηνών στη πόλη .

Δεν το ήξεραν ; Κανείς δεν το κατάλαβε;
Ούτε ο Φλαμπουράρης που έφτιαξε τη ρύθμιση, ούτε η Βουλή που την ψήφισε ; ούτε καν το αφεντικό ο Τίγρης ;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μας διαβάζουν . Γιατί εμείς το είχαμε πει από την αρχή . Και χωρίς να είμαστε golden boys 

Γνωριμία με το έργο του ΚΗΦΗ στο Δήμο

Μια πολύ σημαντική δομή διαθέτουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Πρόκειται για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), το οποίο βρίσκεται στη συνοικία Απομάχων (Σοφούλη και Παπάγου) και ανήκει στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας (ΚΕΔΦΧ)
Το έργο που επιτελεί, το οποίο σε μεγάλο βαθμό δεν είναι γνωστό στην πόλη,

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Δημοπρατήθηκε το εργο για την Ασφαλή πρόσβαση στα σχολεία

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημοπράτησης του έργου «Ασφαλής πρόσβαση μαθητών πέριξ σχολικών συγκροτημάτων» προϋπολογισμού ύψους  31.500€ και φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Αττικής.




Το έργο εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και αφορά :

Προσθήκη αιθουσών στο 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Πρόεδρο της ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) κ. Ιωάννα Κοντούλη και τον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο μαζί με αντιπροσωπεία του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος.

Στη συνάντηση τέθηκε εκ νέου η επιτακτική ανάγκη προσθήκης αιθουσών στο  1ο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας επί της οδού Ν.Τρυπιά . Η Πρόεδρος της ΚΤΥΠ επιβεβαίωσε ότι άμεσα θα προχωρήσουν οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, προκειμένου το έργο να δημοπρατηθεί γρήγορα και να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του.

                  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Για ποιά υψομετρική μελέτη πανηγυρίζουν Δικέφαλος και ΑΕΚ;

Σύμφωνα με πανηγυρική ανακοίνωση της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ και της ΠΑΕ ΑΕΚ (ΕΔΩ), "ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης υπέγραψε την υψομετική μελέτη, της οποίας η έγκριση ταλαιπώρησε για τόσο καιρό τον κόσμο της ΑΕΚ και αποτελούσε το τελευταίο εμπόδιο για την έναρξη της κατασκευής του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια."

Η ανακοίνωση συνεχίζει ευχαριστώντας όλο το Υπουργείο κάθετα και οριζόντια "γιατί με μεθοδική δουλειά και σεβόμενοι απόλυτα τις κατευθύνσεις του Νόμου, μελέτησαν το ζήτημα σε όλες του τις λεπτομέρειες και ενέκριναν τη μελέτη." και τελειώνει προαναγγέλλοντας την άμεση έγκριση της οικοδομικής άδειας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας.

Ποια όμως υψομετρική μελέτη είναι αυτή που εγκρίθηκε;

Αυτή που απαιτούσε η Δικέφαλος ΑΕ από τον Δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας (και ο Δήμος έθετε προϋποθέσεις νομιμότητας) ή μήπως όχι;

Θα μπορέσει η Δικέφαλος να πάρει οικοδομική άδεια σύμφωνα με τον νόμο, χρησιμοποιώντας την υψομετρική που υπέγραψε ο Σπίρτζης; 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Όπως θα θυμάστε αν μας διαβάζετε τακτικά, τον καιρό που προαναγγέλλονταν η περίφημη (ν)τροπολογία για τα γήπεδα, είχαμε προειδοποιήσει : Γιατί δεν μπορεί να γίνει νομοθετική ρύθμιση για το γήπεδο "ΑγιάΣοφιά"
Στη συνέχεια όταν τελικά ψηφίστηκε η ντροπολογία, πάλι είχαμε σχολιάσει ότι δεν λύθηκαν τα προβλήματα : Ψηφίστηκε η (ν)τροπολογία για τα γήπεδα, αλλά το τοπίο παραμένει θολό.  Τέλος πριν από λίγες μόλις μέρες αναρωτιόμασταν: Μια τρύπα στο νερό, η ντροπολογία για τις υψομετρικές τουγηπέδου; όπου καταλήγαμε ότι :

Τρεις επιλογές υπάρχουν:

- ή θα προχωρήσουν τις ενέργειες για έγκριση του έργου της υπογειοποίησης οι οποίες ωστόσο θα πάρουν ένα σεβαστό χρονικό διάστημα και είναι άγνωστο γιατί δεν τις προχώρησαν εδώ και τρια χρόνια

- ή θα τροποποιήσουν την μελέτη και τις εγκρίσεις του γηπέδου ώστε να κάνουν ράμπα εισόδου στο υπόγειο parking μέσα από το οικόπεδο του γηπέδου οι οποίες ομοίως απαιτούν ένα σεβαστό χρονικό διάστημα

ή θα ζητήσουν έγκριση υψομέτρων από τα υφιστάμενα και για τις 4 πλευρές και θα αποσύρουν την απαίτηση που είχαν διατυπώσει προς τον Δήμο να εγκρίνει την τροποποίηση του μπροστινού δρόμου.

Η τελευταία περίπτωση  είναι η πιθανότερη εκδοχή αν πιστέψουμε το Αek365 που λέει ότι θα βγουν οι υψομετρικές άδειες εντός της εβδομάδας. Η περίπτωση αυτή δεν είναι καθόλου χρονοβόρα, αλλά έχει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα: θα πρέπει να πειστούν τόσο οι υπάλληλοι όσο και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ να εκδώσουν οικοδομική άδεια στην οποία ο υπόγειος χώρος στάθμευσης (που θυμίζουμε ότι προβλέπεται υποχρεωτικά από το φωτογραφικό νόμο του γηπέδου) δεν θα έχει είσοδο!

Με βάση την χθεσινή ανακοίνωση της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ, φαίνεται ότι αυτό που τελικά εγκρίθηκε είναι η τρίτη εκδοχή.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, με την προϋπόθεση ότι το ΥΠΟΜΕΔΙ έχει πράξει τα νόμιμα, σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι:

Αυτό που έκαναν ο Σπίρτζης και το ΥΠΟΜΕΔΙ - και για το οποίο τους ευχαριστούν με τόση ευγνωμοσύνη-  δεν είναι τίποτε περισσότερο από αυτό που θα είχε υποχρέωση να κάνει και ο Δήμος,  αν είχαν αποσύρει την εξωφρενική τους απαίτηση να εγκριθεί μια υψομετρική μελέτη σε ένα δρόμο που δεν υπάρχει ούτε στα χαρτιά (την υπογειοποίηση). Μια απαίτηση για την οποία κινητοποιήθηκε γη και ουρανός, για την οποία υπέβαλαν μηνύσεις σε αιρετούς και εργαζόμενους και για την οποία ομάδες τραμπούκων τρομοκρατούσαν την πόλη επί μήνες.

Οπότε το ερώτημα παραμένει: 
σε τι ακριβώς τους διευκόλυνε η περίφημη (ν)τροπολογία
 εκτός από το να κρύψουν τις ευθύνες τους ;


Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

A. Bασιλόπουλος – Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

Ο Δήμαρχος στην πρώτη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, μιλά στον ΠΟΛΙΤΗ για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, παραθέτει το έργο που έχει γίνει και δεν διστάζει να πάρει θέση σε «καυτά» ζητήματα, όπως η κεντρική πολιτική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Δημοσιεύθηκε στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ: Δήμαρχε, έχουν ήδη συμπληρωθεί δυομιση χρόνια από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου. Αν σου ζητούσαμε να μας περιγράψεις συνοπτικά αυτή την περίοδο, πώς θα την χαρακτήριζες;
Άρης Βασιλόπουλος: Ως μία περίοδο ριζοσπαστικών αλλαγών στο Δήμο, που απαιτούσαν τη ρήξη με συμφέροντα και κατεστημένα δεκαετιών προκειμένου να λειτουργήσει η διοίκηση του Δήμου προς το συμφέρον των πολιτών και ως μία περίοδο σκληρής προσπάθειας να προγραμματιστούν και να διεκδικηθούν έργα και υπηρεσίες που να βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων της πόλης μας.

Εκδήλωση συζήτηση της Λαϊκής Συνέλευσης


Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Φίλοι μ΄ καλώς ορίσατε ...

Ολοκληρώθηκε χτες Κυριακή 11 Ιουνίου  το 3ο μουσικοχορευτικό οδοιπορικό, στην ελληνική παράδοσή , ένας θεσμός πλέον για τη πόλη μας. Με παρουσία πολύ κόσμου την Παρασκευή , πρώτη μέρα της γιορτής , ο Δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος κήρυξε την έναρξη και στη συνέχεια τα χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου μας και του Συλλόγου Ποντίων , μας ταξίδεψαν στο «κύκλο της ζωής».

"ΠΟΛΙΤΗΣ" Νέα εκδοτική δραστηριότητα στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα

Αντιγράφουμε το εισαγωγικό  σημείωμα της σύνταξης 
Ζούμε στην κοινή μας πόλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Διαπιστώνουμε την έλλειψη επικοινωνίας και ενημέρωσης που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την ζωή μας. Γινόμαστε δέκτες ιδεών, δράσεων, παραπόνων, που δεν βρίσκουν διέξοδο σε ένα δημόσιο διάλογο. Δεκάδες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην πόλη μας δεν φθάνουν στις γειτονιές της, αλλά και δεκάδες δραστήριοι άνθρωποι που επιθυμούν να συμμετέχουν δεν έχουν το μέσον, ή τον τρόπο για να αποκτήσουν την απαραίτητη ενημέρωση.
Σε μια εποχή που η τεχνολογία δημιουργεί προϋποθέσεις για μεγαλύτερη επικοινωνία, οι πολίτες αισθάνονται πιο απομονωμένοι από ποτέ. Τα καθημερινά προβλήματα αποτρέπουν όλο και περισσότερο τους συμπολίτες μας από τη συμμετοχή και τη δράση.
Σε αυτές τις συνθήκες μια ομάδα ενεργών

Συνεστίαση του Συλλόγου Φιλαδέλφεια

Παραδοσιακός Πολιτιστικός Σύλλογος                             
Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
«Η ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ»
                                                                         Ν. Φιλαδέλφεια 11 Ιουνίου 2017.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεστίασή μας στο κέντρο «Μπαρμπαλέξη» με καλό φαγητό, ζωντανή μουσική και πολύ χορό.

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Παιδιά γέμισε σήμερα το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, σε μια μεγάλη γιορτή για την Ημέρα Περιβάλλοντος!

Παρά τη βροχή, η γιορτή έγινε με μεγάλη επιτυχία, χαρούμενα παιδιά και μεγάλους και μηνύματα για την προστασία του  Άλσους και του Περιβάλλοντος.




Μικρές και μικροί, παρακολούθησαν θεατρική παράσταση από την εκπαιδευτική θεατρική ομάδα "Εν Οδώ", έπαιξαν με μπαλόνια, ζωγράφισαν καπέλα που τους μοιράστηκαν, απόλαυσαν γλυφιτζούρια και  παγωτά, φύτεψαν τα φυτά τους,  έπαιξαν κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού γύρω από τη λίμνη και τέλος δεν έχασαν την ευκαιρία για μια βόλτα με το τρενάκι του Δήμου.
Την ωραία εκδήλωση οργάνωσαν τα τμήματα Παιδείας-Πολιτισμού και Περιβάλλοντος-Πρασίνου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας. 

Ακολουθεί φωτορεπορταζ

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Η Coca Cola 3E μετά τις απολύσεις ενισχύει την… απασχόληση

Εδώ και τέσσερα χρόνια οι εργαζόμενοι της Coca Cola δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για να ξαναλειτουργήσει του εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης που έκλεισε. Η γνωστή πολυεθνική έχει κλείσει τις περισσότερες παραγωγικές μονάδες της στην Ελλάδα, απολύοντας 2.500 εργαζόμενους κι έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες επενδύσεις στα Βαλκάνια.
Το κίνημα «ούτε γουλιά» που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι, απλώθηκε σε όλη τη χώρα και έχει στραπατσάρει την αστραφτερή όψη που έχει προσδώσει η γνωστή φίρμα στα προϊόντα της.
Πώς αντιδρά η εταιρεία; Με εκστρατεία παραπληροφόρησης. Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ένα «πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης», το οποίο απευθύνεται σε 20.000 νέους 18-30 ετών. Πώς ακριβώς θα την…ενισχύσει; Με την απόκτηση δεξιοτήτων. Δηλαδή θα εκπαιδεύσει νέους επιστήμονες, αλλά και μη πτυχιούχους για το πώς θα φτιάχνουν το… βιογραφικό τους, πώς θα προετοιμαστούν για συνεντεύξεις, αλλά

16,17 και 18 Ιουνίου Τριήμερο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης, Ειρήνης και Πολιτισμού


Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ

 & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 6-12 ΕΤΩΝ
Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος στα πλαίσια των Αθλητικών –Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για το έτος 2017, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα της «Ημερήσιας Θερινής Αθλητικής & Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 6 – 12 ετών», που φοιτούν ήδη στο Δημοτικό Σχολείο.
Το ανωτέρω πρόγραμμα έχει γίνει θεσμός και υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και δέκα (10) περίπου χρόνια, με την ενεργό συμμετοχή του μονίμου, αορίστου χρόνου και εκτάκτου προσωπικού (Κ.Φ.Α. –Γυμναστές, Παιδαγωγοί, Μουσικοί κ.λ.π.) του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος.
Οι χώροι υλοποίησης του προγράμματος, αποτελούν τα δύο σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας:
το 1ο Δημ. Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄) και το 4ο Δημ. Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας (Λαχανά 1-3), καθώς και όλες οι αθλητικές και λοιπές εγκαταστάσεις του Δήμου που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του εν΄ λόγω προγράμματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ ωρα 7.30 μ.μ. 

1.            Έγκριση παραμονής του κ. Ευάγγελου Παναγόπουλου στο περίπτερο επί της Λ.Δεκελείας 57 και Ν.Τρυπιά 1 στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος (Δ.Ε. Νέας Χαλκηδόνας).  
2.            Έγκριση παραμονής του κ. Κωνσταντίνου Κωσταρά στο περίπτερο επί της οδού Ηρακλείου και Σερίφου στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος (Δ.Ε. Νέας Φιλαδέλφειας).  
3.            Έγκριση 3ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2017.
4.            Έγκριση 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2017, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής.
5.            Έγκριση παραχώρησης χρήσης δημοτικού χώρου στην Ομάδα Γυναικών Ν.Φ.-Ν.Χ., μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε.).
6.            Έγκριση διενέργειας της «Προμήθειας κάδων και καροτσιών οδοκαθαρισμού», πρ/σμού 140.0

Ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό έργο στην οδό Ζαΐμη

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος με αντιπροσωπεία των κατοίκων της οδού Ζαΐμη, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση στην Περιφέρεια Αττικής σχετικά με την πορεία και τον προγραμματισμό των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στον Κηφισό και συγκεκριμένα στην περιοχή της οδού Ζαΐμη.

Ξεχάστε τα σκαμπό που βάζετε στις θέσεις πάρκινγκ! Ερχονται πρόστιμα 400 ευρώ!

αναδημοσίευση από :http://www.enikonomia.gr
«Μαχαιριά» στην ελληνική ευρηματικότητα αποτελεί ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας κυρίως για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που στερούνται νόμιμης θέσης στάθμευσης και εφεύρουν διάφορους τρόπους για να εξασφαλίζουν μόνιμα μια θέση πάρκινγκ έξω από το σπίτι τους!

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Μια τρύπα στο νερό, η ντροπολογία για τις υψομετρικές του γηπέδου;

Όπως θα ξέρουν οι συνεπείς αναγνώστες μας, ο Παρατηρητής είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η νομοθετική ρύθμιση για την "τακτοποίηση" του θέματος των υψομετρικών δεν ήταν εύκολη υπόθεση εξηγώντας : Γιατί δεν μπορεί να γίνει νομοθετική ρύθμιση για το γήπεδο "Αγιά Σοφιά"
Στη συνέχεια όταν τελικά ψηφίστηκε η ντροπολογία, πάλι είχαμε σχολιάσει ότι δεν λύθηκαν τα προβλήματα : Ψηφίστηκε η (ν)τροπολογία για τα γήπεδα, αλλά το τοπίο παραμένει θολό.  Γράφαμε: 
 "Παραμένει αβέβαιη η δυνατότητα επίσπευσης στην περίπτωση του γηπέδου της ΑΕΚ και της υπογειοποίησης μπροστά από αυτό, για τους παρακάτω λόγους:
  1. Εξακολουθεί  να ισχύει η νομοθεσία  που προβλέπει με ποιο τρόπο  γίνεται η τροποποίηση των υψομετρικών μελετών οδών

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Το Περιβάλλον, το Άλσος και οι …Covfefe

5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στο μυαλό έρχονται δύο πράγματα. Το Άλσος μας και το κλίμα.
Πριν από λίγες μέρες ο Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει την χώρα του από την συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή επικαλούμενος ότι τον έχει εκλέξει ο λαός του Πίτσμπουργκ! Μόλις λίγα λεπτά μετά την δήλωση του ορίτζιναλ Convefe, ο δήμαρχος του Πίτσμπουργκ δήλωσε ότι ο λαός της πόλης του έχει ψηφίσει 80% υπέρ της Κλίντον και ότι σήμερα στην πόλη του πιο πολλοί άνθρωποι εργάζονται σε τομείς της πράσινης ενέργειες παρά στη βιομηχανία του κάρβουνου…
Στην πόλη μας, δεν έχουμε Τραμπ και Πίτσμπουργκ αλλά έχουμε άλλου είδους κάρβουνο από τον τοπικό Mr Covfefe.
Την μια μέρα (Kυριακή 4 Ιούνη) βγαίνει πανηγυρικά και δηλώνει Δημοκράτης

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Επικίνδυνη παραπληροφόρηση για τους κατοίκους της οδού Ζαΐμη

Η παραπληροφόρηση έχει και τα όριά της! Έτσι ξεκινάει την απάντηση του στα σχόλια τοπικής ιστοσελίδας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θ. Μανωλεδάκης. Εμείς θα συμπληρώναμε ότι η κακοήθεια επίσης και η εμπάθεια απέναντι στη δημοτική αρχή οδηγεί σε επικίνδυνη – για τους πολίτες - παραπληροφόρηση. Ο συντάκτης, σε ένα κείμενο που μπερδεύει όλα τα θέματα, γήπεδο, ειρήνη, δημοκρατία (ειδικά οι δύο τελευταίες, αδιάφορες για το συντάκτη…) και αντιπλημμυρικά. Χωρίς ποτέ να έχει κάνει ένα ρεπορτάζ για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα της πόλης, τις αρμοδιότητες, το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους, χωρίς να έχει ενδιαφερθεί για το τι έχει συμβεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την εποχή των μνημονίων, προσπαθεί να μηδενίσει το έργο που έχει γίνει (Εάν ο Δήμος μας έδειχνε το ίδιο πάθος και ενέργεια που οι εκλεγμένοι του δείχνουν για  εκδηλώσεις περί… «Δημοκρατίας, Ειρήνης, Γηπέδου κλπ»…) με φτηνιάρικο τρόπο.
Φτάνει πλέον ο λαϊκισμός και η υποκρισία. Ας μάθουμε να βλέπουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

Δημοσιεύουμε την απάντηση που μας έστειλε ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ  Θοδωρής Μανωλεδάκης σχετικά με το δημοσίευμα

Διαβάζοντας σήμερα το πρωί, ως συνήθως, τον τοπικό τύπο το ενδιαφέρον μου απέσπασε το άρθρο συγκεκριμένης ιστοσελίδας σχετικά με τα προβλήματα στην οδό Ζαΐμη.

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

9-10-11 Ιουνίου 3ο Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό Στην Ελληνική Παραδόση

Στον κύκλο της ζωής σημαίνον πολιτισμικό στοιχείο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ήταν το διατροφικό τρίπτυχο στάρι-κρασί-λάδι, τα τρία πρωταρχικά και ευλογημένα προϊόντα της ελληνικής γης.
Το φύτεμα του σπόρου στη γη, η βλάστηση και η θριαμβευτική επιστροφή του στο φως της μέρας, υπέβαλε στον άνθρωπο τον κυκλικό χαρακτήρα της ζωής.Γι αυτό με κύκλιους χορούς ύμνησε τη ζωή και το θάνατο.
Ο χορός είναι τελετή και είναι δεμένος στενά με τη γιορτή, τη δουλειά, τον έρωτα, το θάνατο. Αντιπροσωπεύει τη συλλογική χαρά, συνοδεύει τις διαβατήριες τελετές και τους επινίκιους γιορτασμούς.Οι άνθρωποι χόρεψαν τον πόλεμο, την ειρήνη, το γάμο, τη σπορά, τον θερισμό, τον τρύγο,το λιομάζωμα,την χαρά και την ελπίδα της ζωής. Τα θυμόμαστε όλα αυτά σήμερα  ξέροντας πως ο χορός είναι η αυθόρμητη έκφραση του σώματος, ο παλαιότερος τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων του ανθρώπου, η κρυμμένη γλώσσα της ψυχής